Ten Hag med skadenytt før Manchester-derbyet: – Casemiro kjemper en kamp mot klokka

Publisert Sist oppdatert

Det sa nederlenderen da han møtte pressen før søndagens storkamp mot byrival City. Ten Hag opplyste også om at Wan-Bissaka trente med laget fredag.

Casemiro mistet Uniteds forrige seriekamp etter å ha pådratt seg en liten skade på landslagsoppdrag med Brasil, og han var heller ikke med i midtuken mot FC København i Champions League på grunn av suspensjon.

Casemiro ble en umiddelbar suksess på Old Trafford etter overgangen fra Real Madrid i fjor sommer, og midtbanespilleren var svært toneangivende på klubbens vei tilbake til det gjeveste selskap i Europa.

Denne sesongen har ikke brasilianeren vært helt seg selv sentralt på United-midtbanen, og i siste seriekamp ble 31-åringen tatt av til pause etter en skuffende førsteomgang hjemme mot Brentford.

Likevel har det blitt fire mål for Casemiro, fint fordelt på Premier League, Champions League (2) og ligacupen.

Casemiro mot Bayern
MÅLDOBBEL: Casemiro scoret to ganger i Champions League-kampen borte mot Bayern.

Slitt fremover i banen

På de første ni Premier League-kampene denne sesongen har United funnet veien til nettmaskene elleve ganger. Ten Hag kommenterte fredag mangelen på nettkjenninger.

–Samarbeidet må sitte. Vi har ikke så mye tid til å få dette til å sitte. Vi gir spillerne råd og så er jeg overbevist om at den kvaliteten vi har fremover vil gi oss mange mål, sa Ten Hag, før han også spesifikt ble spurt om Rashfords manglende målform.

– Vi må gi han tillit og bruke han i hver kamp, så har jeg sterk tro på at han vil begynne å score mange mål igjen.

SLITT: Marcus Rashford har ikke vært seg selv foran mål denne sesongen.

Nederlenderen fikk også spørsmål om selvtilliten i laget.

– Vi nærmer oss der vi ønsker å være. Dette er et vanskelig lag å slå. Vi finner også en vei til seier, så jeg føler vi beveger oss i riktig retning, sa United-sjefen.

Skrøt av Onana – men vil ha mer

Kamerunske André Onana har fått en noe vrien start på sin karriere i Manchester United-målet. Et par store feil har lagt press på den tidligere Ajax- og Inter-målvakten, men Ten Hag ser likevel bedring hos Onana.

– Han har høye standarder og forventninger til seg selv, men det handler om å nå det nivået. Vi gir han selvtillit, og dere ser hva han gjort i tidligere klubber. De to siste kampene har det vært god fremgang, og vi må sørge for å holde det gående.

– Det er veldig bra, men i Manchester United er ikke bra godt nok, la Ten Hag til.

Tirsdag kveld reddet Onana et svært viktig straffespark på overtid mot FC København på stilligen 1-0 til United.

OPPTUR: André Onana og Harry Maguire reddet tre poeng for United på overtid mot FC København tirsdag.

– Alles øyne er på denne kampen

Ten Hag fikk naturligvis også spørsmål om betydningen av søndagens byderby mot City.

– Det er en kamp så er så stor fordi det er et Manchester-derby. Det er et lokaloppgjør, men den appellerer også globalt. Alles øyne er på denne kampen.

Nederlenderen mener laget har vist tegn til forbedring de siste ukene.

– Vi har en vei å gå, men jeg ser både positive og negative ting. Vi er ikke stabile nok på det høye nivået, noe vi har sett både mot Arsenal og Bayern. I presspillet synes jeg vi er gode, og vi finner mange baller både i angrep og sentralt i banen. Det må vi utnytte når vi får tak i ballen, poengterte Ten Hag.

Powered by Labrador CMS