Ten Hag har snakket med spillerne om kroppsspråk

Publisert

Erik ten Hag har snakket med spillerne sine om viktigheten av positivt kroppsspråk etter at Marcus Rashford har blitt sterkt kritisert tidligere denne uken. 

Alan Shearer var BBC-ekspert under dekningen av Uniteds kamp i FA-cupen mot Nottingham Forest. Der oppfordret han Rashford til å vise bedre kroppsspråk og sa at holdningen hans var et forsøk på å distansere seg fra lagets feil. Det er ikke første gang denne sesongen at dette er et tema. 

- Kom igjen Marcus, stå opp. Slutt å vifte med armene. Du må gjøre det bedre, sa Shearer.

- Til tider liker jeg ikke kroppsspråket hans. Han prøver å sende ut en melding til fansen, "det er ikke min feil".

Den tidligere engelske landslagsspilleren mener at 26-åringen flere ganger denne sesongen ikke har sendt ut riktig melding til fansen med kroppsspråket sitt. 

Marcus Rashford i aksjon mot Fulham.

Kroppsspråk ble også et tema under Erik ten Hags pressekonferanse før oppgjøret mot City. Manageren nevnte ikke Rashfords kroppsspråk direkte, men avslørte at han hadde snakket med laget og individuelle spillerne om problemet.

- Selvfølgelig er det viktig fordi det uttrykker noe, sa han. 

Manageren har snakket med laget om hva slags innvirkningen det har på publikum og motstanderen på banen, men har forståelse for at ekte følelser ikke er noe som kan endres på kort tid. 

- Det du ser er spillerens karakter som uttrykkes gjennom kroppsspråket deres, og det er ikke noe du kan endre på kort tid.

Ten Hag trekker frem kaptein Bruno Fernandes som et godt eksempel på å uttrykke følelser og bruke det til lagets fordel.

- Han viser hvor mye han vil vinne, slik at andre rundt ham plukker det opp og kjemper for det.

Rashford åpnet selv opp i et større innlegg i The Players Tribune. Der slo han tilbake mot dem han mener er ufine i måten de kritiserer ham på. Imidlertid røpet han at han motiveres av de største kritikerne. 

Powered by Labrador CMS