– Ten Hag er i fare hvis spillestilen ikke utvikler seg

Gary Neville etterlyser en tydelig spillestil under Erik ten Hag, og er bekymret for United-managerens fremtid dersom det ikke forbedrer seg.

Publisert Sist oppdatert

Det endte 2-2 mot Tottenham, et forholdsvis greit resultat mot et lag som også har spilt uavgjort borte mot Manchester City og Arsenal denne sesongen.

Gary Neville er imidlertid mer bekymret for hvordan laget fremstår på banen, og savner en tydelig og identifiserbar spillestil hos United.

Dersom det ikke kommer tydeligere frem fremover, spår den tidligere United-kapteinen dårlig nytt for Erik ten Hag.

– Vi trenger å se spillestilen utvikle seg de neste månedene, hvis ikke tror jeg sjefen er i fare. Til syvende og sist vil den nye eieren komme inn og se på hvordan vi skal spille, sier Neville etter søndagens kamp.

– De har noen spennende, talentfulle spillere. Det må bare på et eller annet vis ta form de neste månedene, og jeg håper det gjør det for Erik ten Hag, fortsetter han.

– INGEN TYDELIG SPILLESTIL: Gary Neville tror Erik ten Hag kan miste jobben dersom vi ikke ser en tydelig utvikling de neste månedene.

– Sist gang var under Van Gaal

Neville fortsetter å gå dypere inn på hva han savner i dette United-laget.

– Jeg snakker om mønstre og kombinasjoner som spillere kan stole på når de går gjennom tøffe perioder i en kamp. At de kan stole på minnet over at det de har jobbet med på trening skal komme ut på banen.

Det mener han vi må tilbake til Louis van Gaal-tiden for å finne sist var et faktum i United.

– Forrige gang jeg så kombinasjoner i spillet og pasninger som så ut til å tilhøre et mønster var under Louis van Gaal. Det jeg ser her er en rekke enkeltpasninger hvor en spiller mottar ballen og så ser ut til å måtte jobbe med å finne hvor neste spiller er, fremfor å vite hvor den neste spilleren er.

– Det er veldig overraskende for meg, fordi nederlandsk coaching har vært mesterlig de siste 30, 40, 50 årene. Ten Hags coaching, både etter å ha vært i Bayern München og så til Ajax, har produsert fantastiske lag som har hatt veldig bra kombinasjoner og mønstre i spillet, som jeg ville sett i et veldig velfungerende lag. Og jeg ser ikke noe av det nå.

– De sliter virkelig med å forstå hvor hverandre er, og sette kombinasjoner og mønstre sammen. Det mener jeg vi må få se de neste månedene.

KRITISK: Gary Neville hadde forventet mer av Manchester United under Erik ten Hags ledelse.

– Skadene ingen unnskyldning

Neville mener at dette ikke handler om kvaliteten på spillerne, og at Tottenham viste søndag at det går an å holde seg til filosofien sin tross flere betydelige fravær i troppen.

– Det er en ting jeg så i dag (søndag). Hvor er den standard spillestilen i dette laget? Jeg ser det ikke og det er en reell bekymring. Vi vet at det under Ole og Jose Mourinho var mer kontringsbasert, men det er ikke hva vi forventet fra Erik ten Hag.

– Vi forventet det høypressende og høytempo-spillende laget. Han sa noe for noen uker siden om at han ikke kan levere det i Manchester United, noe jeg syntes var en veldig interessant ting å si, fordi andre managere har bevist i Brighton og i Tottenham at du kan levere det med spillere som kanskje ikke er like høyt verdsatt på overgangsmarkedet som de United har.

Forhåpentligvis får Neville, Ten Hag og United positive svar når spillere som Lisandro Martínez, Casemiro, Luke Shaw og også Mason Mount er tilbake eller nærmer seg retur.

ENDELIG TILBAKE: Vi fikk et gledelig gjensyn med Lisandro Martínez søndag, og trolig får vi se flere tilbake neste gang United skal i aksjon.

– Jeg synes ikke det er en unnskyldning at Manchester United har fire eller fem spillere ute. Du kan se at resultatene lider litt, du kan se at de ikke gjør det så bra som de ønsker. Men jeg ser ingen mønstre verken med eller uten førstevalgene, sier Neville.

– Det er en reell bekymring og det må endres.

Powered by Labrador CMS