Arsenal FC v Manchester United - Premier League

Ten Hag: – Det var ikke offside

Erik ten Hag er overbevist om at Alejandro Garnachos scoring skulle vært godkjent. VAR ser situasjonen fra en feil vinkel, sier United-manageren.

Publisert Sist oppdatert

Det var en skuffet og energisk Ten Hag som snakket med Sky Sports etter kampen. Han var overbevist om at Garnachos scoring like før slutt ikke skulle vært annullert for offside.

– Det var ikke offside. De (VAR, red anm) ser det fra feil vinkel. Vi skulle også hatt straffe til Rasmus Højlund, mente United-manageren. 

Skjermbilde 2023-09-03 kl. 19.46.21
HÅRFINT OFFSIDE: Alejandro Garnachos scoring ble annullert etter at VAR hadde tatt en grundig titt på reprisen.

Den tidligere Premier League-dommeren Mike Dean var en del av Sky Sports sitt ekspertpanel og skjønte Ten Hags frustrasjon.

– Men det er vanskelig å krangle med teknologien. Linjene er trukket korrekte, selv om offsiden er hårfin, sa Dean.  

Erik ten Hags United leverte sesongbeste motstanderen tatt i betraktning. Selv om han er skuffet over resultatet, fant Ten Hag mye positivt med Uniteds spill.

– Kampen var et stort steg i rett retning av oss. Vi forsvarte oss veldig bra. Vi var rolig med ballen og gode på kontringer, men jeg ser også forbedringspotensiale på overganger, sier Ten Hag.

Manchester United tok ledelsen på lagets første mulighet da Christian Eriksen brøt et Arsenal-angrep og spilte fri Marcus Rashford på venstrekanten. Akkurat som i den tilsvarende kampen sist sesong, viste Rashford målteft og sendte United i føringen.

Rashford skar inn fra venstrekanten og banket ballen i mål.

United var imidlertid ikke lenge i paradis. Martin Ødegaard utlignet like etter etter et vakkert Arsenal-angrep.

Arsenal trodde de hadde fått straffe etter 60 minutter da Kai Havertz gikk i bakken etter minimal kontakt fra Aaron Wan-Bissaka. VAR grep inn og dommer Anthony Taylor brukte ikke mange sekundene på å ombestemme seg etter å ha sett på skjermen. 

rasssm
POSITIV: Rasmus Højlund var et friskt pust da han kom inn halvveis ut i 2. omgang.

På tampen kom United mer inn i kampen og United-fansen trodde Alejandro Garnacho hadde avgjort bataljen til Uniteds fordel, men VAR mente altså at den unge argentineren var hårfint offside. 

I stedet var det Arsenal som avgjorde på overtid med to sene scoringer av Declan Rice og Gabriel Jesus.

– Vi kan slå alle. Denne kampen kunne gått begge veier, sa Ten Hag som før kampen var sikker på at detaljer ville avgjøre kampen.

Etter fire kamper har United vunnet to og tapt to. Akkurat som sist sesong leverer United varene hjemme, men sliter med å ta poeng mot topplagene borte.

– Jeg skulle gjerne hatt flere poeng. Vi skulle hatt straffe mot Spurs, og i dag, men jeg ser et mønster som utvikler seg i positiv retning, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS