Ella Toone i aksjon mot Manchester City, 19. november 2023.

Tap i byderbyet på Etihad

På selveste Marc Skinners bursdag tok kvinnelaget turen til Etihad Stadium for sesongens andre og siste byderby i ligaen. Til tross for en god kamp fra Uniteds kvinner, fikk ikke Skinner seier i bursdagsgave.

Det var høy hastighet og temperatur på banen og United var i deler av kampen det laget som presset mest. Pasningene satt ikke alltid like godt, noe City ble gode på å utnytte. Citys Jess Park scoret to mål i første omgang og ble den store helten ble flere utrolige involveringer. Park var også med i spillet da City økte ledelsen sekunder etter at andre omgangen hadde startet.

Skinners kvinner ga ikke opp og fortsatte å jakte scoring. De fikk som fortjent, og scoringen kom, men også denne var signert av en City-spiller. Hannah Blundells skudd gikk via Kerstin Casparij og videre inn i mål. Andre omgangen endte uavgjort, noe som gjenspeiler kampen godt, men City hadde bedre kvalitet på angrepene sine, og de to scoringene fra første omgang sørget for at City vant 3-1.

Man City 3-1 (2-0) Man United

Women's Super League
Etihad Stadium

Mål: 1-0 Jess Park (37), 2-0 Jess Park (45), 3-0 Khadija Shaw (46), 3-1 Kerstin Casparij (selvmål 74)

Gult: Blundell (21), Geyse (90+2)

United: Mary Earps, Jayde Riviere (Aiofe Mannion, 57), Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell, Ella Toone (Melvine Malard, 85), Katie Zelem (K), Lisa Naalsund, Lucia Garcia, Nikita Parris (Rachel Williams 58), Geyse Ferreira.

Uben.innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Evie Rabjohn, Alyssa Aherne, Irene Guerrero, Hayley Ladd.

LIVE:

90+8 min: Park vinner ballen og starter et angrep. City kommer ikke til avslutning. Angrepet blir det siste som skjer på Etihad.

90+2 min: Geyse feller Hemp og får gult kort.

90 min: Åtte minutter legges til.

87 min: Et godt United-press ender i frispark til City. United har virkelig skrudd på et ekstra gir og jakter scoring.

85 min: Toone går av. Melvine Malard kommer inn.

85 min: United vinner ballen tilbake på egen banehalvdel. Presset starter og Toone avslutter. Ballen går utenfor mål.

82 min: United holder presset høyt og jakter redusering.

80 min: Et godt innlegg fra Geyse ender i Citys ben.

77 min: Her skjer det mye inne i Citys boks. United presser og Geyse avslutter på mål men ballen går langt over. To spillere ligger nede. Reprisen viser at Greenwood og Williams skaller. Begge får behandling på banen.

74 min: MÅL. Geyse skaper et godt angrep som ender i at Hannah Bludells avslutning går inn i mål via Kerstin Casparij.

72 min: Garcia får ballen i farlig posisjon, men det blåses for offside.

69 min: Zelem vinner ballen rett utenfor Citys 16-meter. Hun sender den videre til Garcia, men begge skuddene går i ryggen på Park som ender opp med ballen til slutt. Han starter et angrep, men Citys avslutning havner i hendene på Earps.

68 min: United skaper et godt angrep, men kommer ikke til avslutning.

66 min: Mannion blokkerer Citys skudd.

64 min: Geyse får ballen og løper oppover i banen for å starte et angrep, men felles av Hemp.

61 min: City styrer virkelig kampen nå. Turner tar kontroll over ballen før City kommer til avslutning. Mye farlig spill inne i boksen.

60 min: Dette City-laget ønsker en bedre målforskjell for å ta igjen Chelsea. Nok en sjanse, men den heades ut over mål.

58 min: Nikita Parris går ut for Rachel Williams.

57 min: Riviere byttes ut med Aoife Mannion. Kanskje risikabelt om hun hadde fått fortsette?

56 min: City fortsetter å presse på og ser ut til å ønske seg enda fler mål.

55 min: Kampen fortsetter og Riviere kommer tilbake på banen.

52 min: Riviere legger seg ned med skade. Får hjelp på banen. Skinner benytter muligheten til taktikkprat med spillerne sine, som må skape en enorm snuoperasjon for å endre resultatet til deres favør.

48 min: City fortsetter å presse på, men kommer ikke til gode avslutninger.

46 min: MÅL. Det tok ikke mange sekunder. Park er igjen involvert og vinner ballen fra Zelem før hun sender ballen videre til Shaw som tar den med seg før hun avslutter.

46 min: Andre omgang er i gang.

45 min: City angriper og ballen havner hos Park som står i nesten samme posisjon som forrige scoring. Avslutningen sendes rett i mål. I likhet med forrige scoring, skjedde det en offside situasjon i forkant, men ettersom at det ikke er VAR i WSL blir situasjonene ikke sett nøyere på.

41 min: Zelems corner ender hos Le Tissier som header ballen ut over streken.

40 min: Geyse går inn for en enorm sjanse, men keeperen er på plass.

39 min: Park skaper nok en målsjanse. Shaw scorer, men flagget er oppe.

37 min: MÅL. Earps´ utspark havner i Citys bein som spiller seg oppover i banen. Park får ballen like foran mål og avslutter .

36 min: Nok en god avslutning fra City som får tid til å legge opp ballen. Skuddet går akkurat utenfor Earps mål.

35 min: United mister ballen i egen boks, men heldigvis kommer ikke City til noen god avslutning.

33 min: Enorm sjanse av United. Citys keeper får akkurat vippet ballen over tverrliggeren.

31 min: City får ballen i farlig posisjon og løper alene mot mål, men flagget kommer opp.

28 min: Citys målvakt gjør en stor tabbe og mister ballen i egne ben, men rydder raskt opp og skyter ballen ut av farlig posisjon.

27 min: United har gitt bort ballen flere ganger de siste minuttene på grunn av dårlige pasninger. Det ender i en megasjanse for City, men Mary Earps slenger seg og gjør en utrolig redning.

24 min: City har tatt over kampen og kommer til avslutning, men ballen går over mål.

23 min: Garcia mister ballen i farlig posisjon og Blundell ser seg nødt til å stoppe Shaw. Litt i grenseland to minutter etter å ha fått det gule, men hun slipper unna.

21 min: Blundell får gult kort for en sklitakling.

20 min: United har spilt utrolig godt de første 20 minuttene, og har hatt fem gode målsjanser, mens Earps neppe har hatt skudd på seg.

18 min: Toone og Geyse angriper, men kommer ikke til avslutning.

15 min: Geyse starter nok et angrep. Får ballen inn i boksen, men sjansene kommer i retur. Flere målsjanser på få sekunder, men ballen ender til slutt opp bak mål. Utrolig godt spill av United.

13 min: Geyse kommer seg gjennom Citys forsvar og sender ballen til Parris som står i boksen. Parris avslutter, men det kraftfulle skuddet går rett på keeper. Kampens første skudd på mål.

12 min: United prøver på en kontring, men ballen når sidelinjen før Parris.

10 min: Spillet foregår på Uniteds halvdel. City presser høyt, men kommer ikke til noen store målsjanser.

9 min: City prøver seg på en avslutning, men skuddet blokkeres.

8 min: City øker presset, men kommer seg neppe forbi Uniteds forsvar

5 min: United får en stor målsjanse, men flagget er oppe. Garcia står i offside.

2 min: Zelem skyter en corner inn i boksen. Turner skaller med Citys Shaw. Men kommer raskt opp igjen.

1 min: Kampen er i gang på Etihad!