MÅLSNITTET I PREMIER LEAGUE:

Tallene Ten Hag trolig må få gjort noe med i CL-jakten – kun vært svakere én gang i PL-æraen

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke gått på skinner for Manchester United i Premier League denne sesongen.

Med ti serierunder igjen ser det krevende ut i jakten på en Champions League-plass, uavhengig om det blir fire eller fem engelske lag i turneringen når formatet utvides til høsten.

Særlig offensivt har det lugget voldsomt for Ten Hags mannskap, noe som har gjort seg synlig i målprotokollen.

Etter 28 serierunder har Manchester United notert 39 scoringer. Det gir et målsnitt på rett i underkant av 1,4 per kamp.

Fortsetter den trenden ut sesongen, ender de rødkledde på 53 scoringer.

Kun ved én eneste tidligere anledning i den moderne Premier League-æraen har det tallet vært svakere. Det var i 2015/2016-sesongen, da Louis van Gaals United-lag endte sesongen på svake 49 mål.

Heller ikke forrige sesong var tallet kruttsterkt. Til tross for 3.-plass i ligaen ble det ikke mer enn 58 mål i protokollen. I sine to fulle sesonger på Drømmenes Teater noterte Ole Gunnar Solskjærs United-lag til sammenligning henholdsvis 66 og 73 scoringer. Sistnevnte er den beste noteringen siden Sir Alex Ferguson ga seg som hovedtrener. 

Selv det var langt unna det managerlegenden gjorde til sin vane. I skottens siste sesong scoret United hele 86 mål. Sesongen før ble det 89.

Så er det selvsagt ikke målsnittet som kommer til å avgjøre om United ender blant de fire beste. At snittet bør se høyere ut når sesongen er over, dersom det skal bli Champions League-plass, er det nok uansett ingen tvil om. 

Sir Alex Fergusons Manchester United-lag gjorde det til en vane å bøtte inn mål. Her sammen med Patrice Evra da klubbens 20. ligatittel ble feiret i 2013.



Powered by Labrador CMS