GULE KORT FOR KLAGING:

Strengere regler har gitt drastisk økning – her er Fernandes og United blant de verste i klassen 

Publisert

I forkant av årets sesong gjorde Premier League det kjent at de ville slå hardere ned på klaging mot dommernes avgjørelser.

Det innebar både gjentatte kommentarer og gestikuleringer mot kampleder, men også å sparke bort ballen i frustrasjon. 

The Athletic har sett nærmere på hvordan regelpresiseringen har påvirket antallet gule kort for den type «forseelser». Oversikten viser en drastisk økning.

I 2019/2020-sesongen ble det delt ut 75 gule kort for misnøye mot dommeren, mens det de siste tre sesongene har blitt gitt henholdsvis 56, 72 og 86 gule kort.

Diogo Dalot får rødt kort mot Liverpool.
MARSJORDRE: Diogo Dalot fikk to gule kort da han viste tydelig misnøye mot Michael Oliver i bortekampen mot Liverpool i desember.

Så langt denne sesongen har dommerne hentet fram bemerkelsesverdige 155 gule kort, altså allerede en økning på 69 fra forrige sesong. 

The Athletics oversikt viser at Manchester United er blant lagene som har bidratt til flest kort med 13 i tallet. Kun Fulham (14) og Chelsea (15) har flere i kategorien.

Forflytter vi blikket over på hvilke spillere som har pådratt seg flest gule kort for misnøye mot kampleder, finnet vi Bruno Fernandes på topp. Han «troner» øverst med fire, samme antall som tidligere United-spiller Andreas Pereira og Nicolas Jackson.

Regelpresiseringen gikk i desember hardt utover Diogo Dalot i 0-0-kampen mot Liverpool på Anfield:

Powered by Labrador CMS