André Onana.

Strålende Onana skapte trøbbel for United

Publisert Sist oppdatert

Kamerun 3-0 Burundi

Kamerun kvalifiserte seg tirsdag kveld til Afrika-mesterskapet i januar og februar, noe som fort betyr at United må klare seg uten keeper André Onana i opptil sju kamper under turneringen som starter 13. januar og avsluttes 11. februar.

I verste fall mister United Onana i ligakampene mot Tottenham, Wolverhampton, West Ham og Aston Villa, samt én FA-cupkamp og muligens også to ligacup-semifinaler.

Det spesielle var at det var Onana selv som bidro til dette tirsdag, med det som ble karakterisert som en fantastisk 1. omgang mot Burundi.

– Vi skulle ligget under med to mål. Det er bare takket hans heltemodige innsats vi ikke ligger under, skrev en Kamerun-fan på Twitter da dommeren blåste til pause på stillingen 0-0.

– To? Det skulle vært tre, fulgte en annen opp med.

– Det var fem kvalifiserte redninger, fire fra innenfor 16-meteren, skrev en tredje.

Store afrikanske fotballnettsteder var helt enige - og snakket om en soleklar banens beste-prestasjon fra United-keeperen.

Én av Onanas redninger:

Den flotte prestasjonen kom også i det som var United-keeperens landslagscomeback.

Han trakk seg i desember fra landslaget etter uenighet om både taktikk og trening med trener Rigobert Song under fotball-VM, men nå har de to altså begravet stridsøksen.

Etter pause i tirsdagens kamp forbedret også Kamerun seg, slik at de vant kampen 3-0 etter mål av Bryan Mbeumo, Christopher Wooh og Vincent Aboubakar. De trengte kun ett poeng fra kampen for å sikre plassen i Afrika-mesterskapet, og dermed var den jobben gjort.

– Verdensklasse, var karakteristikken av Onanas prestasjon totalt sett.

Erik ten Hag sa forresten nylig dette om muligens å miste keeperen til Afrika-mesterskapet.

– Jeg vet alt om dette. Vi snakket om det allerede før vi signerte ham, så vi kommer til å ha tett kontakt med André om hvordan vi skal løse denne situasjonen. Vi er enige, vi vet hva vi skal gjøre, og vi har satt sammen stallen for å løse det HVIS det skulle skje. Men vi skal snakke om dette før en endelig avgjørelse tas, sa han da – vel vitende om at United allerede har sikret seg tyrkiske Altay Bayindir som reservekeeper kommende sesong.

Powered by Labrador CMS