SOLSKJÆRS TIDLIGERE ASSISTENTER BRILJERER:

Stor suksess for Carrick og McKenna – semifinale i ligacupen og 2.-plass i Championship

Publisert

Michael Carrick og Kieran McKenna har begge på kort tid vist glitrende takter som hovedtrenere i henholdsvis Middlesbrough og Ipswich.

Sist sesong tok Carrick over et radbrukket Middlesbrough-lag i bunnsjiktet av Championship, men i løpet av sesongen ledet han laget til en bunnsolid 4.-plass. Dermed ble det playoff for en plass i Premier League, men dessverre for Carricks mannskap ble det tap i semifinalen mot Coventry.

Denne høsten har det i ligaen sett langt tyngre ut, og etter 22 spilte kamper ligger Middlesbrough helt nede på en 13.-plass. Avstanden opp til Hull på den første playoff-plassen er imidlertid bare seks poeng.

I ligacupen har laget tatt seg hele veien til semifinalen etter seire mot Bolton, Bradford, Exeter og Portvale. Ifølge Statman Dave er det første gang siden 2003/2004-sesongen at Middlesbrough har kommet så langt i turneringen.

Den gang vant de den attpåtil også.

Det er imidlertid ikke bare én tidligere Solskjær-assistent som har vist seg kompetent som hovedtrener de siste to årene. Kieran McKenna ledet i fjor Ipswich fra League One til Championship. Denne sesongen har laget klatret videre, og etter 22 serierunder ligger laget på 2.-plass. 

16 av kampene denne høsten har blitt vunnet, mens det kun har blitt to tap for laget som Brandon Williams også er utlånt til.

Avstanden ned til Leeds på 3.-plass er faktisk hele ti poeng.

Powered by Labrador CMS