BRUKTE 100 MILL NOK PÅ SALGET: 

Stor inntektsvekst, men spillerkjøp og salgsprosessen kostet klubben dyrt

De positive regnskapstallene til United i 2. kvartal forteller bare deler av sannheten. 

Publisert Sist oppdatert

I en sportslig turbulent sesong, kan United skilte med et solid økonomisk resultat. 

Manchester Uniteds inntekter økte med nesten 800 millioner kroner i 2. kvartal sammenlignet med forrige sesong. Det viser de ferske regnskapstallene klubben la frem tirsdag formiddag. 

Grunnlaget for den formidable inntektsøkningen ble imidlertid lagt forrige sesong da United nådde Champions League etter 3. plassen i Premier League og viser med all tydelighet hvor viktig turneringen er for Uniteds økonomi. 

Inntektsøkningen på knappe 35 prosent kan nemlig tilskrives Uniteds deltakelse i Champions League. 

Sir Jim Ratcliffes invetsreing i United kommer trolig i grevens tid for en klubb som langt på vei har vært avhengig av Champions League for å besørge en videre inntektsvekst. Kan Erik ten Hag lede United til den nye Champions League-turneringen neste år gjennom en sterkt sluttspurt?

Selv om Uniteds prestasjoner i Champions League ble en regelrett fiasko med jumboplassen i hruppen og exit fra europacup-spill, økte Uniteds TV-inntekter med hele 81 prosent, fra 58,7 til 106,4 millioner pund.

Det bidro til at Uniteds totale omsetning i 2. kvartal gikk fra 167,3 millioner pund til 225,8 millioner pund. Uniteds totale omsetning i løpet av regnskapsårets seks første måneder (juli til desember) økte med 23,1 prosent fra 311 til 382,9 millioner pund. 

Uniteds finanssjef Cliff Baty er tilfreds med tallene klubben la frem tirsdag formiddag. 

– Vi har levert et sterkt resultat i første halvår av dette regnskapsåret og gjentar derfor vår prognose for en rekordomsetning for hele regnskapsåret (635 - 665 mill pund, red anm). Dette er spennende tider for Manchester United med Sir Jim Ratcliffes investering i klubben og vi har alle fokus på å jobbe med vår nye medeier for å levere suksess på banen, sier Baty. 

Uniteds EBITDA (driftsresultat før avskrivninger) økte med hele 88,8 prosent i 2. kvartal sammenlignet med forrige sesong fra 48,3 millioner pund til 91,4 millioner pund. 

Uniteds finanssjef Cliff Baty (t.v) med Sir Alex Ferguson

Regnskapet viser også at den strategiske prosessen, inkludert salget av 25 prosent av aksjene i klubben, kostet United 9,6 millioner pund eller ca 130 millioner norske kroner. 

For de som håper på en storslagen kjøpefest i sommer, er det særlig én nyhet som vil helle kaldt vann i årene på de mest optimistiske supporterne. 

United opplyser nemlig at klubben har benyttet seg ytterligere av kredittordningen som per dags dato har en maksgrense på 300 millioner pund. 

United har nå hentet ut 266,8 millioner pund fra ordningen sammenlignet med 206,2 i tilsvarende periode forrige sesong. 

Powered by Labrador CMS