Mason Mount og Luke Shaw etter treningskampen mot Lens i sommer.

Stjernelaget som mangler - Se 11eren som gir Ten Hag hodebry

Publisert

Det har ikke gått Uniteds vei i innledningen av sesongen.

Én ting er alt det utenomsportslige. 

En annen ting er det rent sportslige, med flere marginale avgjørelser imot på avgjørende tidspunkt, som den klare straffen som ikke ble gitt på 0-0 mot Tottenham, straffesituasjonen med Højlund og Garnachos marginale offside mot Arsenal og deretter var centimetrene på feil side for forarbeidet til Marcus Rashford da Rasmus Højlund trodde han hadde gitt United en svært gunstig 1-1-scoring mot Brighton like før pause.

 

Samtidig har man skadene som har hopet seg opp, og mandag ble spekulasjonene fra søndagen bekreftet – Aaron Wan-Bissaka er ute på ubestemt tid, kanskje opp mot to måneder.

Det betyr at United og Erik ten Hag plutselig har en hel 11er – som nok kunne skapt trøbbel for mange i Premier League hvis de fikk sjansen – med spillere som enten er skadet eller utilgjengelige av andre grunner.

 Skadeelleveren:

 Keeper: Tom Heaton

Høyreback: Aaron Wan-Bissaka
Midtstopper: Raphaël Varane
Midtstopper: Luke Shaw
Venstreback: Tyrell Malacia

Sentral midtbane: Sofyan Amrabat
Sentral midtbane: Kobbie Mainoo

Høyre kant: Antony
10er: Mason Mount
Venstre kant: Amad Diallo
Spiss: Jadon Sancho

I den 11eren er det altså i alle fall fem klare førstelagsspillere, samt flere av de som på papiret skulle være nærmeste utfordrere om en plass på laget.

Da United lørdag tapte 1-3 mot Brighton var det uten tre av førstevalgene i backrekka, uten én av de to førstevalgene på sentral midtbane, uten den faste høyrekanten og med en spiss som fortsatt ikke har kommet ordentlig i gang og måtte tas av etter en drøy time.

Da var laget som følger: Onana - Dalot, Lindelöf, Martinez, Reguilon - Casemiro, Eriksen, McTominay - Fernandes, Rashford - Højlund

Det blir selvsagt ren spekulasjon, men man kan vel ikke helt utelukke at 11eren som nå mangler kunne gitt 11eren som startet mot Brighton ordentlig kamp.

Erik ten Hag snakket etter Brighton-kampen om at én av disse kanskje kan være tilbake mot Bayern München onsdag, og at noen av de andre er 1-2 uker unna, så heldigvis er det lys i enden av tunnelen. Kanskje.

Powered by Labrador CMS