Southgate innrømmer at de gambler med Shaw

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble Englands EM-tropp presentert.

En av dem som fikk plass er Luke Shaw, som ikke har spilt en kamp siden 18. februar i 2-1-seieren mot Luton på grunn av langvarig skadetrøbbel.

Venstrebacken vil heller ikke være tilgjengelig når England møter Island fredag kveld, og trolig heller ikke i deres åpningskamp i EM mot Serbia 16. juni.

Derfra og ut håper imidlertid Gareth Southgate å ha ham med.

– Han har hatt en god progresjon de siste ukene. Akkurat nå tror vi at han kan være involvert i den andre gruppespillskampen, sier Southgate.

Luke Shaw er en sentral brikke i Gareth Southgates England-lag, og er med til EM til tross for store skadeproblemer denne sesongen.

Englands landslagssjef innrømmer imidlertid at de tar en viss risiko med å ta med Shaw, selv om de håper og tror at han vil komme seg underveis i mesterskapet.

– Han har hatt en god mengde med trening. Jeg tror du kan ta én sjanse, og det er sjansen som vi har nok bevis på at vi kan få betalt for.

– Posisjonsmessig også hva han tar med seg i form av sin erfaring, det faktum at han er venstrebent og kan drive framover, som gjør at vi har enda et alternativ å angripe på. Det er situasjonen vi ønsket å utforske.

Englands møter Danmark igjen 20. juni, før Slovenia venter i gruppespillets tredje kamp fem dager senere.

Powered by Labrador CMS