Southgate alt annet enn bekymret: – Han har vært eksepsjonell for oss

Publisert

Det har lugget for Marcus Rashford denne høsten.

Etter at han leverte mesterlige tall forrige sesong, kanskje særlig mellom VM og ligacupfinalen i februar, har ikke engelskmannen hatt like mye å juble for de siste månedene.

For kort tid tilbake fikk Rashford krass kritikk fra Erik ten Hag etter at han ble sett festende i Manchester like etter 0-3-tapet i byderbyet mot City. Nederlenderen avfeide imidlertid dramatikken i saken og understreket at Rashford hadde beklaget.

Foran mål har 26-åringen slitt tungt, og 1-0-scoringen borte mot Arsenal er eneste gang Rashford har funnet veien til mål denne høsten.

Torsdag ble han som ventet likevel tatt ut i den engelske landslagstroppen til Gareth Southgate, og Rashfords dalende form ble et tema da England-sjefen presenterte sine utvalgte.

– Hva som skjer i klubben (Manchester United) har ingenting med meg å gjøre Jeg har ikke snakket med ham (om det), svarte Southgate på spørsmål om sine tanker rundt Rashfords bytur.

Til tross for svak uttelling for United scoret Rashford et glimrende mål for England mot Italia tidligere denne høsten. Southgate forteller at han fortsatt har klokkertro på angrepsspilleren.

– Han har vært ekspesjonell for oss de tre siste gangene har startet, så vi er veldig fornøyde med ham. Han nyter å spille fotball for England, så for meg er det ingenting å diskutere. Han vet at vi elsker ham.

En vanskelig høst for Rashford kulminerte i en svært uheldig utvisning borte mot FC København i midtuken. Southgate fikk også spørsmål om avgjørelsen til dommerteamet.

– Alle vet at han bare forsøkte å forsvare ballen.  Han var uheldig, men jeg synes til syvende og sist at det er rødt kort, svarte landslagssjefen.

England er allerede klare for neste års EM i Tyskland.

GLISER: Marcus Rashford scoret et flott mål for England under forrige landslagssamling.
Powered by Labrador CMS