Lucía García, Ella Toone & co feirer et av Uniteds mål i 4-1-seieren mot Everton Women. 31. mars 2024.

KAMPREFERAT:

Snudde og vant enkelt etter strålende snuoperasjon

United hadde møtt Everton to ganger tidligere denne sesongen, og det hadde endt henholdsvis 5-0 og 7-0 til United.

Da var det kanskje ikke så rart at en forventet tre poeng selv om United ikke har imponert denne sesongen.

Det så uansett ikke så bra ut da Everton ledet etter den første omgangen, men en herlig snuoperasjon etter pause sørget for tre poeng for United.

Millie Turner, Ella Toone (x2) og Leah Galton scoret målene for United.

Ella Toone, Aoife Mannion og Maya Le Tissier jubler for førstnevntes mål mot Everton Women, 31. mars 2024.
Ella Toone feirer et av sine mål sammen med Aoife Mannion og Maya Le Tissier.

Tafatt førsteomgang

United startet kampen best, og skapte noen muligheter, men det var Everton som tok ledelsen i kampens tiende minutt, da et svakt Maya Le Tissier-tilbakespill ble plukket opp av Katja Snoeijs, som rundet Mary Earps og satte ballen i mål.

Litt senere i omgangen forærte Earps nesten Everton enda et mål med en altfor svak pasning, men det endte bare med et skudd utenfor.

United hadde noen brukbare muligheter også, og aller farligst var Geyse ved noen anledninger.

Det var uansett en svak førsteomgang av United, som slurvet for mye, og skapte for lite.

Aurora Galli og Lucía García, United Women v Everton, 31. mars 2024.
García var blant Uniteds bedre spillere i en svak førsteomgang.

Turner starter snuoperasjonen

Presset på Marc Skinner ville økt om United hadde tapt dette, og heldigvis var det et helt annet United-lag som kom på banen i den andre omgangen, med mye mindre slurv, og vi fikk se et United-lag som skapte mye mer.

Det sier sitt at United skapte sjanser i det 53. minutt, det 54. minutt, det 55. minutt og det 56. minutt – før utligningsmålet omsider kom i det 57. minutt!

Den tidligere Everton-spilleren Millie Turner headet Katie Zelems hjørnespark i mål, og det stod 1-1 på Leigh Sports Village.

Katie Zelem, Millie Turner og Aoife Mannion etter Turners utligning mot Everton Women, 31. mars 2024.
Millie Turner utlignet etter Katie Zelems hjørnespark.

Toone x2

Bare noen minutter senere havnet ballen i nettet igjen.

Geyse plukket opp ballen etter at et Hannah Blundell-innlegg havnet i tverrliggeren, og brasilianeren slo inn foran mål igjen. Ballen ble klarert litt halvdårlig, og Toone prøvde seg på et skudd på direkten. Hun bommet på ballen med den ene foten, og satte den heller lavt i mål med den andre, og United hadde snudd kampen.

Det var Toones 50. mål for United, og hun var ikke ferdig heller. I det 65. minutt doblet hun Uniteds ledelse da hun enkelt satte ballen i mål etter et nydelig forarbeid av Lisa Fjeldstad Naalsund, som kanskje var Uniteds aller beste spiller i denne kampen.

Innbytter Leah Galton økte til 4-1 like før ordinær tid var omme etter å ha blitt spilt frem av Rachel Williams, og det ble sluttresultatet på Leigh Sports Village.

United er nå seks poeng bak Arsenal på tredjeplass med fire kamper igjen – men dessverre har Arsenal fem kamper igjen. United er uansett forbi Liverpool.

Ella Toone og Lisa Fjeldstad Naalsund feirer førstnevntes 3-1-mål mot Everton Women.
Målscorer og servitør på 3-1-målet.

Manchester United 4–1 (0-1) Everton

Women's Super League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Katja Snoeijs (10.), 1-1 Millie Turner (57.), 2-1 Ella Toone (60.), 3-1 Toone (65.), 4-1 Leah Galton (90.).

Manchester United: Mary Earps – Aoife Mannion, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Lisa Fjeldstad Naalsund, Katie Zelem (C) – Geyse (Leah Galton, 73.), Ella Toone, Lucía García (Hinata Miyazawa, 89.) – Nikita Parris (Rachel Williams, 73.).

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Evie Rabjohn, Irene Guerrero, Hayley Ladd, Melvine Malard.

LIVE:

1: Kampen er i gang i solskinnet på Leigh Sports Village.

3: United best i gang, og Geyse vinner kampens første hjørnespark. Everton får etter hvert klarert.

6: Kampens første sjanse! Naalsund vinner ballen høyt, og Nikita Parris får ballen, og hun skyter litt utenfor mål.

7: Everton med et skudd som går ikke langt utenfor. Fikk komme litt for enkelt til, der.

8: Nytt skuddforsøk for United, og igjen er Naalsund involvert. Hun spilles fri på høyresiden av Geyse, og slår en lav pasning til Zelem, som fra litt utenfor sekstenmeteren ikke klarer å treffe mål. Kampens beste angrep, om ikke annet.

10: EVERTON-MÅL! Kjempetabbe. Slapt tilbakespill fra Maya Le Tissier plukkes opp av Evertons Katja Snoeijs, som runder Earps og setter ballen i mål.

17: Et overoptimistisk Ella Toone-skudd havner et stykke over og utenfor Evertons mål.

18: Geyse er nesten gjennom, og prøver seg på et skudd fra 13-14 meter, men Everton-forsvaret får blokkert skuddet.

22: United forærer Everton enda en sjanse. Denne gangen er det Mary Earps som slår en altfor kort pasning, og Everton ender opp med å komme seg til et skudd som går utenfor. Nå må United skjerpe seg.

23: Målscoreren pådrar seg et gult kort etter å ha holdt igjen García på kontringsferd.

29: United mye i angrep nå, men det blir mest nesten-muligheter. Toone vinner et hjørnespark, men keeper Brosnan griper Zelems innsvinger.

30: Naalsund har vært Uniteds beste spiller den første halvtimen.

32: Brosnan plukker ned enda et Zelem-hjørnespark.

37: Bra United-angrep som involverte Naalsund, García, Toone og Parris før det ender med et nytt hjørnespark.

37: Hjørnesparket heades av Millie Turner, hun header inn i farlig område, men Toone (eller var det Le Tissier?) rekker ikke helt opp slik at ballen kan styres mot mål, og ballen havner heller utenfor mål.

42: God United-sjanse! Geyse vinner ballen på godt og aggressivt vis, og løper mot mål. Hun løper med ballen inn i feltet, og får løsnet skudd, men dessverre rett på Brosnan.

45+1: Det legges til to minutter i Leigh. Everton med en innleggsmulighet etter å ha blitt tildelt frispark på grunn av en slurvete Aoife Mannion-hands, men det blir ganske så ufarlig.

PAUSE. United 0-1 Everton.

46: Andre omgang er i gang! Vi får håpe at denne omgangen blir bedre.

47: Ingen bytter, forresten.

49: Blundell-innlegg skaper litt kaos i Everton-boksen, men ikke nok til at ballen triller i mål.

51: Everton kommer seg til et skudd etter at United ikke får klarert et hjørnespark skikkelig, men skuddet treffer ikke mål, og i tillegg er det avvinket for offside.

52: García virker veldig påskrudd hittil i andreomgangen, og vinner ballen i farlige situasjoner, men foreløpig har hun ikke fått god nok hjelp av sine medspillere.

53: God sjanse i etterkant av et hjørnespark! Naalsund med en lur pasning til Geyse, som skyter via en Everton-spiller og utenfor.

54: García header over fra et Toone-innlegg. Brukbar mulighet!

55: Glimrende langskudd av Naalsund etter en Zelem-gjenvinning, men en meget god Brosnan-redning hindrer utligning!

56: Godt United-spill igjen, og Toone spiller frem Geyse, men igjen går det ut til et hjørnespark.

57: MÅL! Millie Turner header Zelems hjørnespark i mål!

60: MÅL! Ella Toone! Pussig mål. Hannah Blundell slår et innlegg som havner i tverrliggeren, og Geyse plukker opp den løse ballen. Hun slår inn i feltet, og Everton klarerer litt slapt, og Toone prøver å skyte på direkten med venstrefoten. Hun bommer på ballen, og får heller lirket ballen i mål med høyrefoten!

65: MÅL! Toone igjen! Denne skal Lisa Naalsund ha hovedæren for. Hun vinner ballen like utenfor Evertons sekstenmeter, tar ballen med seg inn i boksen, og slår en lav pasning mellom beina på en Everton-forsvarer til Toone, som fra kort hold får satt ballen i mål. 3-1!

73: DOBBELTBYTTE: Leah Galton og Rachel Williams kommer inn for Geyse og Nikita Parris.

87: Toone med et spektakulært volleyforsøk, men valget var nok mer spektakulært enn utførelsen akkurat denne gangen! Jakter hat trick, så Toone er nok lite lysten på å bli byttet ut her – selv om det må sies at det er litt overraskende at ikke Irene Guerrero kunne fått muligheten her på slutten.

89: Plutselig får Everton en stor sjanse fra et hjørnespark, men Earps slår til med en meget god redning på det lave skuddet.

89: BYTTE: Hinata Miyazawa er tilbake for første gang siden skaden i desember. Hun erstatter Lucía García.

90: MÅL! Leah Galton scorer! Naalsund vinner ballen, Toone finner Williams, som finner Galton, og hun setter ballen lavt i mål. Det er lagt til sju minutter, for øvrig.

90+5: Williams pådrar seg et gult kort.