Slik gikk det med dagens tropp under forrige EM

Publisert Sist oppdatert

Europamesterskapet 2020, som ble spilt sommeren 2021 på grunn av koronaviruset, bød på minner vi sent vil glemme. Mange av øyeblikkene vi husker best, involverer spillere fra dagens United-tropp. 

Marcus Rashford

Før turneringen startet var det usikkert om Rashford ville være en startspiller. I finalen mot Italia ble Rashford byttet inn i de siste minuttene av ekstraomgangene. Han ble valgt til å ta Englands tredje straffespark i den påfølgende straffesparkkonkurransen, men hans forsøk traff stolpen og gikk utenfor.

Jadon Sancho

Sancho ble byttet inn i det 120. minuttet i finalen. Han tok Englands fjerde straffespark, som ble reddet av keeper. 

Luke Shaw

Shaw scoret det raskeste målet i en EM-finale da han ga England ledelsen mot Italia etter kun to minutter. Dette var imidlertid ikke nok til seier i kampen som endre med straffesparkkonkurranse. Shaw spilte hele kampen, men tok ingen av straffesparkene. 

Harry Maguire

Maguire fikk sin første EM-kamp i gruppespillets siste oppgjør. I åttedelsfinalen mot Tyskland ble han kåret til "star of the match". I kvartfinalen havnet han på scoringslista og han startet både semifinalen og finalen. I straffesparkkonkurransen scoret Maguire Englands andre straffespark. Prestasjonene hans under mesterskapet sikret ham en plass på "turneringens lag".

Mason Mount

Mount startet de to innledende kampene, men ble tvunget til å isolere seg etter å ha kommet i kontakt med en skotsk spiller som testet positivt for koronaviruset. Mount kom tilbake til Englands startellever i kvartfinalen og startet i resten av turneringens kamper. 

TIL FINALEN: Luke Shaw, Declan Rice, Mason Mount & co.

Christian Eriksen

Det kan nok sies med sikkerhet at dansken hadde det vanskeligste mesterskapet av alle spillerne som deltok. Han ble tatt ut til troppen, men allerede i Danmarks åpningskamp gikk det fryktelig galt. Eriksen kollapset og fikk akutt medisinsk hjelp og hjerte-lunge-redning på banen før han ble båret av. Kampen ble suspendert og United-spilleren ble kåret til "star of the match". Dagen etter ble det bekreftet at Eriksen hadde fått hjertestans. Danmark fortsatte reisen i EM og kom seg hele veien til semifinalen hvor det ble tap mot England etter ekstraomganger.

Bruno Fernandes

Fernandes spilte alle kampene for Portugal før de ble slått ut av turneringen i 16-delsfinalen mot Italia. Han startet mange av kampene, men fikk mye kritikk for prestasjonene sine under mesterskapet for at han ofte havnet i skyggen av lagkameratene. 

Diogo Dalot

Dalot, som på tiden var 22 år, var opprinnelig ikke tatt ut til Portugals tropp, men etter at João Cancelo testet positivt for koronavirus ble det plass til den unge United-spilleren. Han fikk sin første A-landskamp fra start for Portugal i  åttedelsfinalen mot Belgia. Han startet også kvartfinalen mot Italia, som endte med tap. 

Victor Lindelöf

Lindelöf fikk en god start på EM da Sverige havnet øverst i sin gruppe. Den svenske United-spilleren ble kåret til "star of the match" i gruppespillskampen mot Spania. Sverige røk ut i åttedelsfinalen etter tap mot Ukraina. 

Scott McTominay 

McTomiunay startet alle de tre kampene i gruppespillet mot Tsjekkia, England og Kroatia, men Skottland klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspillet.

HAR VÆRT PÅ FERIE: Scott McTominay kunne applaudere seg selv for en god sesong og en velfortjent ferie etter den tidlige skotske EM-exiten.

Donny van de Beek

Kun dager før mesterskapet skulle starte var Van De Beek tvunget til å trekke seg fra den nederlandske troppen på grunn av skade. Det ble bekreftet at han ikke ville klare å komme seg tilbake i tide, og han måtte derfor trekke seg fra turneringen. 

Powered by Labrador CMS