Slik forklarer han Antonys svake form

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag stilte Erik ten Hag til pressekonferanse i forkant av søndagens kamp mot Tottenham.

Der fikk United-manageren blant annet spørsmål om Antonys prestasjoner i United-trøya etter overgangen fra Ajax sommeren 2022.

– Jeg synes det er veldig enkelt å forklare. Hans problemer utenfor banen stoppet ham fra å spille, sier Ten Hag og utdyper:

– Det første året var ok, preseason var ganske bra og de fire første kampene var veldig bra. Jeg har sett tilbake på kampen mot Spurs (0-2-tapet) og han spilte en veldig god kamp, men så var han ute og da han kom tilbake har han ikke levert prestasjonene du kunne forventet fra ham. Han kan gjøre det mye bedre.

PROBLEMER PÅ PRIVATEN: Antony gikk glipp av flere kamper i høst grunnet voldsanklagene rettet mot ham. Etter at han kom tilbake har kurvet vært nedadgående, erkjenner Ten Hag.

På 65 kamper har det så langt blant annet ikke blitt flere enn 8 nettkjenninger på kantspilleren.

– Du nevner Ajax, og når jeg ser tilbake på effektiviteten hans der så var sluttproduktet høyere. Også i Champions League var det veldig høyt. 

– Han er kapabel til å gjøre det her, med nøkkelaksjoner, slå nøkkelpasninger, innlegg og avslutte. Det burde komme tilbake på det nivået, men i Premier League er det vanskeligere, sier Ten Hag.

En annen kantspiller som ikke har fått det til å stemme i United-trøya er Jadon Sancho, som nå er utlånt til Borussia Dortmund.

– Jeg håper han gjør det bra, så jeg ønsker ham all lykke til. Sånn er den saken; jeg håper han gjør det bra og blir en suksess.

ØNSKES LYKKE TIL AV SJEFEN: Jadon Sancho.

Med 8 poeng opp til Tottenham før søndagens kamp, er det ingen tvil om at det er en tøff oppgave som venter Ten Hags menn.

– De er veldig proaktive og dynamiske, og de kombinerer det med gode resultater, sier Ten Hag, som uansett har troen på at United kan få med seg et positivt resultat.

– Vi kan skape tro ut ifra da vi spilte der. I de første 35 minuttene dominerte vi og burde ha gått opp i ledelsen. Men det gjorde vi ikke, så vi må skape vår egen flaks, ta kontroll over kampen og sette sjansene.

Powered by Labrador CMS