Slår ikke statistikken han hadde som 26-åring

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 2. april fyller Uniteds keeper André Onana 28 år. Kameruneren signerte for United i sommer, etter at David de Gea forlot klubben. Onana kunne derfor ha valgt trøyenummer én, som er det tradisjonelle draktnummeret for en målvakt, men Uniteds nye keeper valgte 24. Til Uniteds klubbmedier har han tidligere innrømmet bakgrunnen for valget. Det representerte nemlig dagen og måneden for fødselen hans.

Han ønsket å holde fast ved det på grunn av suksessen han har hatt med drakta gjennom karrieren. For United har han foreløpig 40 kamper og av disse kampene har han holdt nullen i tolv av dem. Dette utgjør en statistikk på 30% clean sheets.

BURSDAGSNUMMER: André Onanas draktnummer representerer bursdagsdatoen hans.

Som 27-åring har han spilt for United og Inter. Han har stått i en Champions League-finale med Inter, kommet på tredje plass i serie A og har tatt seg videre til semifinalen i FA-cupen med United. I tillegg til dette kommer også enormt mange gode redninger. 

Til tross for å ha hatt en tøff start i Premier League, ligger han på en foreløpig tredjeplass over keepere med flest clean sheets i ligaen denne sesongen. Onana har holdt nullen i åtte kamper, i likhet med Jordan Pickford, mens Ederson og David Raya har ni og ti. Onana er derfor godt med i kampen om Gullhansen. Raya har en statistikk på 43,5%, men Onana hadde godt over denne statistikken som 26-åring. 

United-fansen får håpe på at statistikken Onana får som 28-åring vil tilsvare eller forbedres fra tiden i Inter.

Onanas clean sheet-statistikk de siste fire årene:

27 år 32%:

United 30%:

40 kamper

20 seire

12 clean sheets

Inter 41%:

12 kamper

6 seire

5 clean sheets

26 år 52%:

Inter 56%:

32 kamper

20 seire

18 clean sheets

Ajax 0%:

2 kamper

2 seire

0 clean sheets

25 år 25%:

Ajax:

8 kamper

6 seire

2 clean sheets

24 år 40%:

Ajax:

25 kamper

17 seire

10 clean sheets

Powered by Labrador CMS