Marc Skinner applauderer fansen, 5. januar 2024.

KOMMENTAR:

«Skinner sitter ikke like trygt som for et halvår siden»

Alt går ikke på skinner for Skinner. 

Publisert

Diskusjonen har gått blant United-supportere de siste dagene, og tirsdag omtalte også The Athletic det som skjedde under treningskampen mot PSV: En United-supporter skal ha blitt bedt av en United-sikkerhetsvakt om å la være å synge «we want Skinner out». 

Klubbrepresentanten skal ha gjemt seg bak at spillerne ønsket det – og kanskje er det sant selv om ingen av spillerne skal ha sett ut som om ropene opprørte dem – men uansett skal selvsagt fansen kunne si sin mening. Personlig tror jeg at spillerne ville likt bedre om det var helt andre typer supporteroppførsel som ble slått ned på – som de overivrige supporterne som i jakt på autografer/bilder skaper farlige situasjoner utenfor stadion ved å løpe inn foran bilene, slik at spillerne risikerer å kjøre på noen. Undertegnede har selv vært vitne til det ved noen anledninger etter at populariteten har økt etter Englands EM-triumf i 2022, og før FA-cupsemifinalen mot Brighton ga en av United-spillerne tydelig beskjed om at hun mislikte det. 

Klubben påstår for øvrig nå at fansen ikke fikk beskjed om å slutte å synge Skinner out-sangen, men uansett synes jeg at sangen i seg selv er mer interessant enn klubbens reaksjon på det. 

Skinner-motstand har det lenge vært i supporterskaren. Det er mange som hele veien har hatt en dyp skepsis til United-hovedtreneren. Jeg har reist mye rundt på bortekamper, og Skinners posisjon er ofte et tema på en eller annen måte på supporterbussene. Det handler om måten han snakker på, måten han behandler spillerne på, og selvsagt valgene han tar både når det gjelder laguttak og taktiske prioriteringer underveis – hans manglende vilje til å gjøre endringer på laget, for eksempel.

Marc Skinner intervjues i forbindelse med hjemmetapet mot Liverpool, 17. desember 2023.
SKINNER: Intervjues her i forbindelse med det skuffende hjemmetapet mot Liverpool.

Det er mange som liker Skinner godt også, så jeg prøver ikke å beskrive en situasjon hvor hele fanskaren ønsker ham bort, for slik har det på ingen måte vært, men det har vært en betydelig andel som tror at United vil bli bedre med en ny hovedtrener.

Jeg kan uansett ikke huske å ha hørt «we want Skinner out» tidligere, men etter det jeg skjønte kunne en høre det bli ropt på enkelte kamper før jul også.  Noe har forandret seg.

Både supporternes mening, og stemningen i spillergruppa, vil uansett bli påvirket av resultatene fremover. Det er tross alt resultater en lever av i Skinners jobb – og de har ikke vært gode nok denne sesongen.

Enkelte mener at Martin Ho, som forlot assistentjobben i Manchester United etter forrige sesong for å bli hovedtrener i Brann, kan ha vært svært viktig. Ho har gode resultater med Brann hittil, og kan fort ta dem til en kvartfinale i Champions League. United var også med i Champions League-kvalifisering, men der leverte Skinners lag to skuffende kamper, hvor en var heldige som ikke tapte med mer totalt sett. Til de kampene gjorde Skinner en rekke overraskende endringer – spesielt overraskende med tanke på hvor uvanlig det er at han gjør slikt – og det fungerte ikke i det hele tatt.

Lieke Martens skyter for PSG (1-0-scoringen mot United).
TAPTE MOT PSG: Manchester United.

Selv om Skinner har hatt sine motstandere hele veien, så gjorde resultatene forrige sesong (andreplass og FA-cupfinale) at det var ganske stille rundt Skinner. Denne sesongen har ikke United vært gode nok, og nå kan han ikke peke på tabellen når kritikken kommer. 

På hjemmebane har United vunnet bare én av fem kamper i ligaen hittil, og i en liga hvor en ikke har råd til å gi bort særlig mange poeng om en skal klare en topp tre-plassering (altså Champions League-kvalifisering), så ser det vanskelig ut. Joda, det er bare fire poeng opp til duoen Manchester City og Arsenal på 2./3. plass, men de har spilt flere toppkamper, og United har fortsatt ikke møtt et eneste topplag på bortebane.

United har nesten like mange baklengsmål i ligaen som i hele forrige sesong, før sesongen er halvspilt, og selv om United hadde vunnet resten av kampene, ville en likevel endt opp med færre poeng enn forrige sesong.

United møter serieleder Chelsea på bortebane i den første ligakampen etter vinterpausen, og det er ikke lenge før United skal besøke Arsenal heller. Det virker ikke utenkelig at avstanden øker i stedet for å bli redusert fremover, i alle fall om ikke prestasjonene på hjemmebane forbedres betraktelig.

I den siste kampen før jul ble det er frustrerende nederlag hjemme mot et Liverpool-lag United definitivt burde slått.

Om de skuffende resultatene fortsetter, og avstanden opp øker, så kommer definitivt ikke «we want Skinner out»-ropene til å stilne. 

Men hvor sikkert egentlig Skinner sitter, det er ikke godt å si – spesielt når vi ikke vet hvordan INEOS kommer til å tilnærme seg dette ennå. Han vil nok peke på at Ona Batlle har dratt, og at Uniteds skadesituasjon denne sesongen har vært helt annerledes enn forrige sesong, og kanskje har han råd til en litt skuffende sesong. 

Det er uansett vanskelig å snakke seg bort fra at dette United-laget bare har levert noen få gode omganger denne sesongen, og da er det naturlig å konkludere slik:

Marc Skinner sitter ikke like trygt som for et halvår siden. 

Powered by Labrador CMS