– Sir Jim vil skape «Wembley i nord»

Publisert

Ja, hva sier du til en ny Old Trafford med plass til 90.000 tilskuere? Dette er ikke en ny tanke, men James Ducker, United-journalist i The Telegraph, har tirsdag en lang sak om dette.

Kilder han har pratet med mener at Sir Jim Ratclife ønsker å lage en slags «Wembley of the North», som ifølge kildene blir omtalt som en «state-of-the-art, knock-it-out-of-the-park, wow»-arena - en stadion som kan utfordre eller matche Wembley.

Da handler det, som united.no, har omtalt flere ganger, enten om en utbygging av nåværende arena eller at man muligens kan bygge et nytt Old Trafford på områdene United eier like ved siden av Old Trafford nå.

Ifølge kildene ønsker Sir Jim ikke å flytte vekk fra det området Old Trafford nå står på.

Det snakkes i artikkelen om en kostnad på 800 millioner pund pluss over åtte år hvis man vil bygge ut nåværende Old Trafford, mens prislappen på en splitter ny arena vil være 1,5 – 2 milliarder pund.

Det skal være noe skepsis blant insidere til å bruke masse penger på bygge ut nåværende Old Trafford, fordi det fortsatt da vil være en arena fra 1910.

Det kan være aktuelt å søke den britiske regjeringen for støtte, men selv med støtte fra «Levelling Up»-satsingen så vil dette koste United dyrt. Innledende møter med ordføreren i Manchester og andre myndighetspersoner om Old Traffords fremtid skal allerede være gjennomført.

Merk: Ratcliffe har allerede øremerket ytterligere 237 millioner pund til Uniteds infrastruktur, når hans minoritetskjøp av United blir godkjent.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Powered by Labrador CMS