1937-2023:

Sir Bobby Charlton er død

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Manchester United.

Han ble 86 år gammel.

Charlton er en av Manchester Uniteds aller største spillerlegender – kanskje den aller største. Han spilte 758 kamper for United, og scoret 249 mål.

To av målene kom i Serievinnercupfinalen i 1968, litt over ti år etter at Charlton overlevde flyulykken i München. 

Han spilte 106 kamper og scoret 49 mål for det engelske landslaget, og var en av de viktigste spillerne da England vant VM i 1966.

Samme år ble han også den andre Manchester United-spilleren, etter Denis Law, som vant Ballon d'Or.

Etter spillerkarrieren ble han etter hvert hentet tilbake til Manchester United, hvor han fikk plass i styret, og han var en viktig støttespiller for Sir Alex Ferguson i de vanskelige første årene.

I november 2020 ble det offentliggjort fra Charlton-familien at Sir Bobby hadde blitt diagnostisert med demens.

En uttalelse fra familien: 

«Det er med stor sorg at vi deler nyheten om at Sir Bobby gikk bort fredfullt tidlig lørdag morgen. Han hadde familien sin rundt seg.

Hans familie vil gjerne takke alle som har bidratt med å pleie ham, og til de mange menneskene som har elsket og støttet ham. Vi ber om at familiens privatliv respekteres på dette tidspunktet.»

Fra Manchester United-pressemeldingen:

«Manchester United er i sorg etter bortgangen til Sir Bobby Charlton, en av de største og mest elskede spillerne i klubbens historie. 

Sir Bobby var en helt til millioner, ikke bare i Manchester eller i Storbritannia, men overalt hvor fotball spilles over hele verden. Han var beundret like mye for sin sportsånd og integritet som for sine enestående kvaliteter som fotballspiller; Sir Bobby vil alltid huskes som en av fotballens giganter.

Han kom opp gjennom ungdomsakademiet vårt, og spilte 758 kamper og scoret 249 mål i løpet av 17 år som Manchester United-spiller, og vant Europacupen, tre ligatitler og FA-cupen for klubben. For England fikk han 106 landskamper, og scoret 49 mål, og vant VM i 1966. 

Etter å ha lagt opp, så fortsatte han å tjene klubben på en utmerket måte som direktør i 39 år. Han vil for alltid være en del av historien til Manchester United og engelsk fotball, og hans arv vil leve videre gjennom det livsendrende arbeidet som gjøres av Sir Bobby Charlton Foundation..

Klubbens dyptfølte sympati går til hans kode Lady Norma, hans døtre og barnebarn, og alle som elsket ham.»

Powered by Labrador CMS