ELANGA TAR ANTONY I FORSVAR:

– Sikker på at han kommer til å score mange mål

Publisert

Svenske Anthony Elanga tok store steg i Manchester United i løpet av 2021/2022-sesongen, og de første par ukene under Erik ten Hag fikk den unge kantspilleren solid med tillit. 

Fra september 2022 og utover høsten ble spilletiden stadig mer begrenset, og fra VM i november og desember til sesongslutt var svensken knapt på banen i det hele tatt. 

I fjor sommer gikk dermed turen videre til Premier League-kollega Nottingham Forest, der 21-åringen for alvor har fått fart på maskineriet med fem mål og seks målgivende på 23 ligakamper.

STRÅLER: Anthony Elanga har spilte seg inn i Nottingham Forest-supporternes hjerter denne sesongen.

Den temposterke kantspilleren har nylig gjort et intervju med nettstedet soccernews.nl. Der åpner Elanga opp om Manchester United-exiten.

Svensken understreker at han ikke bærer nag til Erik ten Hag.

– Om han var grunnen til at jeg forlot klubben? Nei, jeg vil ikke si det. Det er viktig for meg å spille regelmessig. Jeg er ung og kan ikke tilbringe all tiden på benken. Når du er ung vil du spille, du vil gjøre feil og du vil ta risiko. Han var ikke grunnen til at jeg dro, slår Elanga fast.

I Ajax ble evnen til å utvikle unge spillere et av Ten Hags varemerker. På balløya har nederlenderen hatt stor suksess med både Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo, mens det for Elanga ikke endte med like stor suksess.

– Selvfølgelig så jeg hva han gjorde i Ajax, men i England er alt annerledes. Han har gjort flere spillere bedre, for eksempel Ryan Gravenberch, som nå er i Liverpool. Jeg ville likevel ta sjansen og dra et annet sted, og det var en god avgjørelse. Jeg trives i Forest, fortsetter Elanga.

21-åringen hadde blant annet målgivende pasning på den ene scoringen da Manchester United ble slått på City Ground.

Avslutningsvis i intervjuet ble Elanga spurt om Antony, som denne sesongen har trøblet stort med effektiviteten.

– Antony er en flott spiller og en nydelig person. Vi hadde mye kontakt da jeg var i United, og vi snakker fortsatt sammen noen ganger. Jeg er sikker på at han kommer til å score mye mål. Det er noe jeg så tydelig både på banen og under trening.

Antony og Anthony Elanga på trening.
GODE KAMERATER: Anthony Elanga og Antony hadde et godt forhold da begge spilte i Manchester United.
Powered by Labrador CMS