Phallon Tullis-Joyce skriver under på United-kontrakten.

Signerte for United – mens en annen keeper har forsvunnet ut

Publisert

Sent torsdag kveld, på deadline day, bekreftet Manchester United at Phallon Tullis-Joyce er klar for klubben.

Keeperen fra New York har tidligere spilt for Miami Hurricanes (collegefotball), Stade de Reims i Frankrike og nå sist for OL Reign, før hun nå er klar for United.

Det har blitt spekulert i at United kan ha betalt over 100 000 for å få tak i Tullis-Joyce, så det kan potensielt ha vært en verdensrekordsum for en keeper i kvinnefotballen, uten at det er bekreftet.

– Denne dagen har vært pur spenning for meg. Manchester United er en så historisk klubb, som allerede har gjort så mye i kvinnefotballen. Det en stor ære for meg å få denne muligheten, uttaler 26-åringen.

Mye tyder på at hun nå blir Uniteds andrekeeper bak Mary Earps, og gir United vesentlig bedre dekning på keeperplass.

– Phallon kommer til oss på et spennende tidspunkt for Manchester Uniteds kvinnelag, siden vi nå begir oss ut på vår første sesong i Europa. Vi er strålende fornøyd med å ønske Phallon velkommen til familien vår, sier hovedtrener Marc Skinner om nysigneringen.

Ettersom United signerte en ny keeper, så er det ikke så overraskende at noen ville forsvinne ut, og litt etter midnatt bekreftet United at Sophie Baggaley forlater United.

Hun har signert for Brighton & Hove Albion, og blir der lagvenninne med Maria Thorisdottir som nylig signerte for klubben.

Baggaley spilte ti kamper for Manchester United, og har vært en populær spiller i troppen siden hun kom til klubben fra Bristol City i juli 2021.

Tidligere på deadline day bekreftet United også signeringene av Irene Guerrero og Gabby George, mens Martha Thomas, Ivana Ferreira Fuso og Jess Simpson (lån) har forsvunnet ut i tillegg til Baggaley.

Lykke til videre, «Baggers»!

Powered by Labrador CMS