Rasmus Højlund og Scott McTominay smiler og er glade etter seieren mot Aston Villa.

Setter Haaland, Salah og Saka i skyggen

Publisert

Det var nok noen som rynket på nesa da Erik ten Hag tok ut Marcus Rashford og sendte utpå Scott McTominay snaue 20 minutter før slutt mot Aston Villa.

Til slutt var det imidlertid Ten Hag, McTominay og alle i United som kunne feire akkurat det grepet, etter at skotten stanget inn 2-1 i 86. minutt.

Se video-høydepunktene fra kampen her:

Det var heller ikke første gang denne sesongen at McTominay kom til Uniteds redning. Alle de sju målene hans har betydd noe for kamputfallet.

Først scoret han begge målene, attpåtil på overtid, da United snudde 0-1 til 2-1-seier mot Brentford.

ETTER BRENTFORD: Slik så det da ut for Scott.

Deretter ga han United ledelsen borte mot Sheffield United, i en kamp som Ten Hags menn til slutt vant 2-1.

I desember nettet han så igjen to ganger da Chelsea ble slått 2-1, før den ene scoringen mot Wolverhampton ga 3-1-ledelse og dermed bidro til 4-3-seieren mot dem.

Det betyr at det som lå an til null poeng mot Brentford og Chelsea endte med tre, og at det som uten hans mål mot Sheffield United, Wolves og Villa hadde blitt ett poeng i stedet enda med seier.

Totalt betyr det at skottens scoringer har gitt United 12 poeng ekstra denne sesongen.

The Athletic har gått gjennom dette for samtlige spillere i Premier League, og oversikten deres viser at ingen har scoret flere avgjørende mål for laget sitt enn Scott McTominay.

Heung-min Son er nærmest, da hans 12 scoringer denne sesongen har bidratt til 10 ekstra Tottenham-poeng, men for å ta noen utvalgte andre navn – Erling Braut Haaland, Mohammed Salah og Bukayo Sakas scoringer har «bare» gitt City, Liverpool og Arsenal åtte direkte poeng.

Det spesielle med McTominay er også at fire av de sju målene har kommet etter tre innhopp på totalt bare 40 tellende minutter (pluss overtid).

Scott McTominay feirer med Rasmus Højlund jublende på ryggen.
VILL JUBEL: McTominay og Højlund etter seieren på Villa Park.

Så kan det kanskje diskuteres om det å være en superinnbytter eller rollespiller er det 27-åringen ønsker på lang sikt, men verdien for United denne sesongen har i alle fall vært enorm.