Sesongens første Erik ten Hag-intervju: - Du merker at det er en ny energi her

Manageren er den samme, men det er mye som er annerledes i Manchester United. Det merker Erik ten Hag. 

Publisert Sist oppdatert

- Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Hvis ikke hadde jeg ikke forlenget kontrakten. 

Erik ten Hag setter seg ned på stolen på Carrington for å gjennomføre et intervju med MUTV, klubbens egen TV-kanal. Det er det første av mange intervju som kommer til å bli gitt i 2024/25-sesongen. 

Han tar seg tid til å spøke litt om den kommende EM-semifinalen mellom Nederland og England. Solen stråler, humøret er på topp. 

Erik ten Hag er klar for nye utfordringer. 

- Det er en ny energi her

Nederlenderen har forlenget kontrakten med United, og mandag var han og flere av United-spillerne tilbake på Carrington. 

Uniteds treningsanlegg er under oppussing, men mer enn funksjonelt nok til å bistå United-stjernene når de nå er i gang med forberedelsene til den kommende sesongen. 

Presset er det samme, forventningene og forhåpningene det samme. De er like store som alltid. 

Men mye er annerledes i og rundt Manchester United. Erik ten Hag sier han merker det. «Det er umulig å ikke være optimistisk», mener han.

- Du merker at det er en ny energi her. Det kommer til å hjelpe oss med målene våre. Vi kommer til å være klare for fremtiden.

Erik ten Hag er godt i gang på treningsfeltet med forberedelser til den nye sesongen.

INEOS tar fatt på sin første sommer siden de ble investorer i Manchester United. Jason Wilcox er inne, det samme er Dan Ashworth. Alt for å gjøre arbeidshverdagen bedre og enklere for Erik ten Hag. 

- De kan hjelpe oss og de er veldig støttende, sier Ten Hag om de nyansatte profilene. 

- Vi er så fornøyde med å ha dem her. Vi har en sterk struktur rundt førstelaget og det kommer til å hjelpe oss. Det kommer til å hjelpe oss på mange områder. Fra det medisinske apparatet til prestasjonskulturen og med speiding og rekruttering, forteller nederlenderen. 

- De kommer til å heve standarden, legger han til. 

- Vi har et lite vindu

Han har hatt noen uker med ferie, men har også fulgt med på sine egne spillere i en sommer med to store fotballmesterskap. United har hatt flere spillere med i både EM og Copa America. 

- Jeg har ikke sett hver kamp. Det kunne jeg ikke siden det er så mange av dem, men jeg har sett en god del, forteller Ten Hag, som også var i Tyskland for å følge med.

Han var blant annet på tribunen da England og Danmark møttes i EM-gruppespillet, forteller han. 

Selv om han må klare seg uten flere av sine store stjerner, er han nå i gang med forberedelsene til 2024/25-sesongen. Allerede mandag neste uke spilles sommerens første treningskamp når United tar turen til Norge og Trondheim. Rosenborg er sommerens første motstander på Lerkendal. 

Deretter setter United kursen mot Skottland for å møte Rangers. Etter det venter tre kamper i USA. 

- Vi har ikke god tid til å forberede oss. Vi har et lite vindu. Spillerne trengte en pause og en ferie etter forrige sesong. Det har flere av dem fått, og både de og jeg er revitaliserte og fulle av energi. Det viktigste i sommer nå er at vi blir bedre og bedre for hver kamp vi spiller, forteller sier Ten Hag. 

Mason Mount og Erik ten Hag snakker sammen på treningsfeltet.

Vil bygge videre på cuptriumfen

Han avsluttet forrige sesong med å løfte sitt andre trofé på like mange år. United slo Manchester City 2-1 i FA-cupfinalen. 

- Det var en fantastisk dag. Det var en av de beste dagene i livet for veldig mange. Jeg vet vi gjorde mange fans veldig lykkelige, og det var nok et bevis på at vi kan kjempe mot de beste. 

Det er mange ting fra den dagen United-sjefen vil at spillerne skal ta med seg inn i den nye sesongen. 

- Standarden vi satte for oss selv. Samholdet, troen og innstillingen vi spilte med. Tar vi med oss det inn i hver kamp har vi svært gode muligheter for å oppnå suksess, mener Ten Hag, som er ambisiøs med tanke på fremtiden. 

- United vant ikke et trofé på seks år. Nå har vi vunnet to. Men vi vil ha mer, vi vil ha større titler. Som ligatittelen, og også i Europa. Men det er en prosess. Det tar tid, men vi jobber med det. 

- Vi ønsker å vinne hver kamp. Og vi har sett at vi er kapable til å slå hvem som helst. 

Powered by Labrador CMS