Marc Skinner applauderer fansen, 9. mars 2024.

«Sesongen er ikke død»

KOMMENTAR: Sesongen lever videre – i alle fall til midten av april.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært mye negativitet rundt Manchester Uniteds kvinnelag en periode nå – og ikke uten grunn.

Prestasjonene har rett og slett vært skuffende denne sesongen, etter den positive fjorårssesongen. 

Allerede i løpet av de første ukene denne sesongen kom den første store skuffelsen, da United tapte i Champions League-kvalifiseringen mot Paris Saint-Germain. Det var riktignok en tøff trekning, men United skuffet i de kampene, og hovedtrener Marc Skinner bommet med flere av sine overraskende valg. 

Ellers er det ikke tvil om at Uniteds prestasjoner har vært skuffende i ligaen. United har bare vunnet 7 av de 15 kampene hittil, og er med det langt på etterskudd.

Det er 12 poeng opp til Chelsea og City, og 9 poeng til Arsenal på den viktige tredjeplassen, og det er per nå lite som tilsier at kampen om en topp tre-plassering kommer til å bli særlig spennende. 

Derfor var det som skjedde i helga så viktig for Marc Skinners United-prosjekt.

Manchester United Women feirer Lisa Naalsunds mål mot Brighton i FA-cupkvartfinalen.
United imponerte mot Brighton i helga. Her etter Lisa Fjeldstad Naalsunds 4-0-mål.

United spilte nemlig borte mot Brighton i FA-cupens kvartfinale, og selv om jeg ikke tror Marc Skinner ville fått sparken med tap der, så ville det definitivt ikke vært godt nytt for hans muligheter til å lede laget neste sesong. 

Med tap der ville sesongen i praksis vært død.

Et tap var ikke et utenkelig utfall heller, for i ligakampen borte mot Brighton var det kun en sen utligning av Rachel Williams som reddet ett poeng.

Denne gangen ble det heldigvis en helt annen kamp.

United ledet aldri i løpet av ligakampen, men i cupkampen tok United ledelsen i det 8. minutt, doblet den i det 17. minutt, økte til 3-0 før pause, og hadde rett og slett full kontroll på Broadfield Stadium.

Til slutt endte det 4-0 etter scoringer fra Millie Turner, Nikita Parris, Lucía García og Lisa Naalsund, og det kunne fort ha vært flere mål også. 

United storspilte nemlig, og fremstod akkurat slik vi litt for sjelden har gjort denne sesongen. 

At United så bedre ut enn i de siste kampene var ikke så overraskende siden Jayde Riviere var tilbake, og da vil United stort sett alltid se bedre ut enn om en har en halvveis løsning på den ene backen.

Kampen viser også at Skinner har en del alternativer offensivt, siden United storspilte uten Geyse. Geyses samarbeid med resten av laget har sett litt bedre ut i 2024 enn i 2023, om enn ikke perfekt, men hun har gått glipp av de siste kampene nå på grunn av Gold Cup (hvor det ble finaletap for Brasil). 

Melvine Malard storspilte i Geyses fravær, og var svært uheldig som ikke kom på scoringslista – men hun hadde forarbeidet til tre av Uniteds scoringer. 

Foreløpig har ikke den innlånte franske angrepsspilleren funnet sin rolle i dette United-laget, og det har kanskje gjort henne mindre stabil enn hun ellers ville vært, men hun har åpenbart kvaliteter, og dette bør gi henne mer spilletid fremover – i alle fall hvis United ønsker å beholde henne.

Melvine Malard applauderer fansen, 9. mars 2024 etter å ha storspilt mot Brighton.
Melvine Malard storspilte mot Brighton.

Trekningen av FA-cupsemifinalen ble gjennomført tirsdag, og der ble det tøffest mulig trekning: Chelsea ble motstander i helga 13./14. april. I den andre semifinalen spiller Tottenham Hotspur mot Leicester City. 

United-Chelsea spilles på Leigh Sports Village – i kvinnenes FA-cup spilles nemlig ikke semifinalene på nøytral grunn, så United har hjemmebanefordelen.

Foreløpig har aldri United slått Chelsea, men dette ville vært en god anledning – og kanskje er det bedre å møte dem i semifinalen enn i finalen på Wembley...? 

Hvis United først kommer til Wembley, så vil det være som favoritt mot enten Spurs eller Leicester, og prestasjoner som den mot Brighton gir håp om at United på en god dag kan skape problemer for Chelsea også.

Sesongen er ikke død. I alle fall ikke før i midten av april.

Powered by Labrador CMS