– Ser på mulighetene for å selge Nice

Publisert Sist oppdatert

Et halvt år etter at de kjøpte seg inn i Manchester United så skal Sir Jim Ratcliffe og INEOS se på mulighetene for å selge Ligue 1-klubben Nice. Det skriver The Independent.

Ifølge avisen ønsker Ratcliffe å fokusere på Manchester United, samtidig som at det er usikkerhet rundt multieierskapet og det faktum om United og Nice i framtiden vil kunne konkurrere i samme turnering.

Neste år skal begge klubber spille i Europa League, men det ventes at dette er noe som er blitt tillatt av UEFA i en slags overgangsfase neste sesong.

Den midlertidige løsningen for 2024/25-sesongen er at Nice blir plassert i en såkalt «blind trust», noe som også ble brukt av RedBird Capital i sesongen som var i forbindelse med deres eierskap av AC Milan og Toulouse.

Noe som kan gjøre det hele komplisert for INEOS er imidlertid usikkerheten rundt den økonomiske situasjonen i fransk fotball.

Ligue 1 har fortsatt ikke sikret seg en kringkastingspartner, og prognosene fra en potensiell avtale skal ha falt fra 1 milliard euro til nærmere 500 millioner euro.

Nice skal imidlertid anses som en attraktiv klubb med tanke på plasseringen langs kysten sørøst i Frankrike.

Powered by Labrador CMS