Scoret i landslagsdebuten

Fem United-spillere var i aksjon for sine respektive A-landslag fredag kveld.

England 7–2 Østerrike

Grace Clinton har imponert på utlån for Tottenham denne sesongen, og fredag kveld fikk hun landslagsdebuten i privatlandskampen mot Østerrike.

Hun spilte fra start, og i det 19. mål scoret hun i landslagsdebuten da hun headet Lauren Hemps innlegg i mål til en 2-0-ledelse for England – en veldig god start på landslagskarrieren!

Hun ble byttet ut i det 62. minutt på stillingen 4-1.

Maya Le Tissier og Ella Toone spilte hele kampen i det som til slutt ble en 7-2-seier (!), og Le Tissier skal ha hatt den målgivende pasningen til kampens siste mål.

Mary Earps og Millie Turner ble sittende på benken hele kampen.

Tirsdag spiller England en ny privatlandskamp mot Italia.

Grace Clinton i aksjon for Tottenham, 4. februar 2024.
Clinton har imponert for Tottenham, og den 20 år gamle midtbanespilleren er spådd en stor karriere.

Spania 3–0 Nederland

Spania vant komfortabelt 3-0 mot Nederland i Nations League-semifinalen, og er med det i finalen.

Der møter de Frankrike, som vant 2-1 mot Tyskland i den andre semifinalen.

Jennifer Hermoso og Aitana Bonmatí ga Spania en 2-0-ledelse til pause, og det siste målet ble scoret av ex-red Ona Batlle – hennes andre landslagsmål, og det første som kommer i en tellende kamp.

Lucía García startet på benken, men kom inn i det 83. minutt da kampen var ferdigscoret.

Nations League-finalen spilles kommende onsdag.

Kroatia 0–3 Norge

Kroatia og Norge møtte hverandre i Nations League-play offen, og Norge vant 3-0 på bortebane etter scoringer av Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Celin Bizet Ildhusøy.

Det norske landslaget ligger med det godt an til å bli værende i A-ligaen. Returkampen spilles i Stavanger på tirsdag.

Lisa Fjeldstad Naalsund startet på benken i Gemma Graingers første kamp som landslagssjef, men hun kom inn i det 72. minutt.

Hun klarte seg ganske bra i innhoppet, med flere gode involveringer, men kampen var ferdigscoret, og det skjedde ikke veldig mye, så hun fikk ikke vist nok til at en kan si at hun har spilt seg inn i noen ellever eller noko sånt, men hun kom i alle fall OK fra kampen.

Ex-red Vilde Bøe Risa hadde den målgivende pasningen til Ada Hegerbergs mål.

Lisa Naalsund klar for kamp mot Brighton.
Naalsund kom innpå.

Italia 0-0 Irland

Aoife Mannion har vært ute en stund med skade, så United har nok ikke noe imot at hun får litt spilletid under landslagsperioden, men det ble lite av det på fredagskvelden.

Hun kom riktignok inn for Irland mot Italia, men hun kom ikke inn før i det 92. minutt, så det ble bare noen minutter på banen.

Tirsdag møter de Wales, og da er det en ny sjanse til å få spilletid.

Aoife Mannion ankommer Old Trafford, 19. november 2023.