– Sancho er en fantastisk spiller, men det er ikke det som er problemet

De er to spillere som dummet seg ut på sosiale medier, men det er også to helt ulike måter for dem å reagere på i ettertid. Erik ten Hag snakket om både Jadon Sancho og Alejandro Garnacho på pressekonferansen før søndagens semifinale. 

Publisert Sist oppdatert

Konflikten mellom Ten Hag og Sancho var pågått siden Sancho nektet å be om unnskyldning for et innlegg på sosiale medier etter Arsenal-kampen i høst. 

Tirsdag bidro Sancho til at Borussia Dortmund nådde semifinalen i Champions League på lån fra United. 

Ikke noe er endret i forholdet

– Jeg følger selvsagt med på internasjonal fotball, og følger med spillerne vi har på lån til andre klubber. Det var en strålende fotballkamp mellom Dortmund og Atletico Madrid og for Jadon var det gode nyheter. Han bidro til resultatet for Dortmund, forklarte Ten Hag. 

På spørsmål om noe har endret seg mellom de to var Ten Hag tydelig. 

– Nei, men vi vet at Jadon Sancho en en fantastisk spiller så det er ingen overraskelse for oss. Men det er ikke det som er saken, påpekte nederlenderen. 

Etter forrige helgs 2-2-kamp mot Bournemouth ble Alejandro Garnacho byttet ut til pause. Den unge argentineren, eller noen i hans team, trykket like på en post som kritiserte Ten Hag for byttet. 

I motsetning til Sancho har Garnacho bedt om unnskyldning, en unnskyldning Ten Hag har akseptert. 

– Alejandro er en ung spiller som har mye å lære. Han ba om unnskyldning og vi går videre, forklarte Ten Hag. 

– Casemiro er en vinner

I en sesong som har gått i bølger og vært preget av mange skader er det flere spillere som har slitt med å vise de positive taktene fra fjorårssesongen. 

Casemiro er blant dem, og brasilianeren har fått mye kritikk for spillet sitt denne sesongen. Fredag tok Ten Hag midtbanespilleren i forsvar

Casemiro ankommer Old Trafford før kampen mot Liverpool.
Casemiro har slitt med formen denne sesongen, men Erik ten Hag er ikke i tvil om kvalitetene brasilianeren gir laget.

– Da jeg kom til klubben trengte vi en defensiv midtbanespiller og Casemiro var fantastisk. Jeg tror knapt han har scoret som mange mål tidligere, men det var først og fremst som en defensiv midtbanespiller han var veldig viktig for laget. Denne sesongen har han slitt med skader han ikke har hatt før, men han er en vinner. Gjennom hele karrieren har han vunnet, og uansett hvor han spiller vil det bli suksess og jeg stoler på at han vil bringe suksess. Jeg vet han trenger flere kamper, men han vil bli bedre og jeg stoler på ham, var den klare meldingen fra Ten Hag.

– Trist for den engelske fotballkulturen

Nå venter Coventry i FA-cupen for United og Erik ten Hag vil gjerne tilbake til Wembley når finalen skal spilles i mai. 

– Vi har gjort jobben vår og er forberedt på det som møter oss. Jeg vet selvsagt at Mark Robins er en tidligere United-spiller som har gjort det veldig bra som manager der. Vi vet mye om dem. De er selvsagt farlige når de har klart å ta seg til semifinalen. Sist sesong var de så nære ved å rykke opp til Premier League. Vi så hva de er i stand til å gjøre da de spilte mot Wolves i kvartfinalen. De har en fantastisk mentalitet, roser Ten Hag. 

Erik ten Hag, pressekonferanse, 15. februar 2024.
Det er trist for engelsk fottballkultur, men uunngåelig med tenke på det tette kampprogrammet. Det var konklusjonen til Erik ten Hag om endringene i FA-cupen.

United-manageren fikk også spørsmål om de nye endringene i FA-cupen der omkamper ikke lenger skal være en del av verdens eldste klubbturnering. 

– Det er veldig trist for engelsk fotballkultur, men det er uunngåelig. Det er på grunn av de tette kampprogrammet som FIFA og UEFA bestemmer. Belastningen på spillerne er for stor, men jeg synes synd på klubbene i England, men for de beste spillerne gir det en mulighet til å få litt flere pauser. 

Powered by Labrador CMS