Saha etterlyser endring: – Det er vanskelig å forstå

Publisert Sist oppdatert

Etter at Manchester United punget ut for Antony sommeren 2022, har den brasilianske kantspilleren slitt med å leve opp til prislappen på 82 millioner pund.

Én av hans største svakheter har vært den nærmest fraværende bruken av høyrefoten, som blant annet tidligere United-spiss Louis Saha har sett seg lei av.

Nå etterlyser franskmannen endringer.

– Det er en liten stahet i måten Antony spiller på. Når du har en forutsigbar spillestil, må du kanskje endre den litt. Enten om det er han, hans manager eller hans team, så kan alle uansett se at han må endre ting, sier Saha, gjengitt av The Mirror.

– Men Antony er ikke villig til å endre på det. Manageren fortsetter å bruke ham på høyrevingen og Antony fortsetter med de samme greiene. Unnskyld meg, men på ett punkt blir dette managerens ansvar, fordi det er ikke normalt, fortsetter han.

Ett forslag fra Saha er å prøve Antony ute på venstresiden.

– Kanskje kan han (Ten Hag) prøve å bruke ham på venstre og få ham, med sin magiske venstrefot, til å slå innlegg mellom keeper og forsvaret. Hva kan da skje? 

– De har nå en spiss som ønsker å angripe det området, og de vil da ha en bedre sjanse enn med de svake innleggene eller skuddene han prøver på fra høyresiden, påpeker den tidligere spissen.

GLAD I VENSTREFOTEN: Antony.

Dersom Antony skal fortsette å spille ute på høyresiden, ville Saha sørget for at brasilianeren kun bruker høyrefoten over en periode på treningsfeltet.

– Det er vanskelig å forstå hvor mange kamper du trenger i det oppsettet for å se at det ikke funker for Antony. Hvis Ten Hag fortsatt ønsker å bruke Antony på høyresiden, ville jeg tvunget ham til å kun trene med høyrefoten sin i to uker.

– Det ville bidratt til litt variasjon i spillet hans og han kunne ført ballen med høyrefoten sin uten å tenke på det. Han kunne kanskje til og med ha slått innlegg med høyrefoten sin og, når han han sliter med å gå til venstre, heller bruke en finte og så bruke høyrefoten.

– Det er det han trenger; variasjon. Frem til han forstår det, vil han fortsette å slite i Premier League. Han er nødt til å bli tvunget til å gjøre ting han ikke er komfortabel med, avslutter Saha.

ETTERLYSER ENDRING: Tidligere United-spiss Louis Saha mener Antony muligens bør bli prøvd ute på venstrekanten, og at han må bli trent opp til å bruke høyrefoten sin mer.

Nå har Ten Hag latt være å starte med Antony i to av de tre siste kampene.

Tiden får vise om den brasilianske 22-åringen får tillit når Tottenham står på motsatt banehalvdel søndag.

Powered by Labrador CMS