Montasje i landslagsdrakt: Diogo Dalot (Portugal), Kobbie Mainoo (England), Bruno Fernandes (Portugal), Luke Shaw (England). 2024 og 2023 (Shaw).

Så mye tjener klubben på spillerne i EM

Publisert Sist oppdatert

I starten av juni dro åtte United-spillere til Tyskland for å representere sine nasjoner i Europamesterskapet.

Mens EM-kampene spilles har overgangsvinduet startet for fult. United har fortsatt til gode å hente inn spillere, men har startet forhandlingene med flere spillere. Flere av avtale er ikke i boks, fordi klubbene ønsker mer penger enn United er villig til å gi. Noe som er positivt for Erik ten Hag er at klubben tjener penger på spillerne som deltar i EM. 

I 2022 annonserte UEFA at potten som er satt av til klubber hvis spillere deltar i EM, skulle økes fra £110 millioner til £119 millioner. De eksakte beløpene som vil bli tildelt hver klubb vil bli annonsert etter at turneringen er ferdig.

United faller innenfor kategori 1, som betyr at spillerne mottar et beløp på 7400 pund per dag de deltar i EM. Dette tilsvarer nesten 100000 norske kroner. Betalingene starter ti dager før landets åpningskamp i gruppespillet og varer til dagen nasjonen deres blir slått ut.

McTominay:

Røk ut etter gruppespillet: 155000 pund.

Højlund og Eriksen:

Røk ut etter 8-delsfinalen: 369000 pund.

Scott McTominay feirer med Rasmus Højlund jublende på ryggen.

Kobbie Mainoo, Luke Shaw, Bruno Fernandes, Diogo Dalot og Altay Bayindir er fortsatt med i mesterskapet. Skulle det verste scenario for United skje, ved at England, Portugal og Tyrkia blir eliminert under helgens kvartfinaler, blir dette summen United får:

Shaw og Mainoo: 

Ute etter kvartfinale: 473000 pund.

Dalot og Fernandes:

Ute etter kvartfinale: 428000 pund.

Bayındır:

Ute etter kvartfinale: 221000 pund

Dette vil gi Ten Hag en samlet sum på omtrent 1.65 millioner pund for spillernes deltakelse i EM 2024, noe som kan være nyttig når han forbereder seg på å gjøre sine første signeringer av sommeren. 

Beløpet kan også nærme seg 2 millioner pund dersom alle tre nasjonene går videre til semifinaler og at England og Portugal møtes i finalen. Da står United med fire spillere i EM-finalen og to garanterte Europamestere. 

Slik spilles kvartfinalene: 

Fredag 5. juli 18:00: Spania-Tyskland 

Fredag 5. juli 21:00: Portugal-Frankrike

Lørdag 6. juli 18:00: England-Sveits

Lørdag 6. juli 21:00: Nederland-Tyrkia

Powered by Labrador CMS