kanemount260922

Ryktesaker, uke 22

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 4. juni

17.08: United kommer til å legge inn et bud på 50 millioner pund for å signere Mason Mount denne måneden, skriver duoen Jason Burt og James Ducker i Daily Telegraph. De kommer også til å prøve å overbevise Tottenham om å selge Harry Kane, men i United-ledelsen tror de per nå at det er usannsynlig at det vil skje.

Ten Hag har øremerket Mount for den viktige åtter-rollen på midtbanen for å gjøre midtbanen mer dynamisk, og Mounts allsidighet gjør ham ekstra attraktiv. Liverpool og Arsenal er også interesserte i Mount, men troen på at 24-åringen ender i United er voksende.

15.47: Flere aviser (for eksempel The Times og Daily Mirror) skriver nå at Real Madrid planlegger å erstatte Karim Benzema – som forlater Real Madrid i sommer – med Harry Kane.

Spurs skal være mindre skeptiske til å selge Kane utenlands en til en Premier League-rival, men samtidig har det også blitt rapportert at Kane foretrekker å bli værende i Premier League.

Mens Daily Mirror skriver at Real Madrid planlegger å by 100 millioner pund, skriver The Times derimot at Real Madrid vil være skeptiske til å betale så mye nå.

12.27: Fiorentina-midtbanespiller Sofyan Amrabat ble nesten Barcelona-spiller i januar etter å ha imponert i VM for et Marokko-landslag som kom helt til semifinalen, og både Ambrat selv og Barcelona skal være lystne på å få til en overgang om Barcelonas økonomi tillater det.

Nå melder den Barcelona-baserte avisa Sport at United er en av flere klubber som også kan komme til å prøve å hente 26-åringen. Uniteds interesse beskrives som «seriøs», og United skal ha intensivert kontakten denne helga.

Enn så lenge tar vi nok det hele med en klype salt siden også tidligere koblinger til Amrabat har skjedd via nettopp Sport, som blant annet har videreformidlet fra Amrabats agent tidligere at United skal ha prøvd seg i januar også. Samtidig skal det også nevnes at nederlandsk-fødte Amrabat tidligere har spilt for Erik ten Hag i Utrecht.

09.54: Portugisiske A Bola (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Diogo Costa kommer til å forlate Porto denne sommeren, og at United leder an jakten på den 23 år gamle keeperen.

Chelsea og Newcastle skal også ha vist interesse for Costa, men arbeidet med en United-avtale skal være godt i gang, hevdes det.

Costas utkjøpsklausul skal være på 75 millioner euro – altså 64,5 millioner pund i nåværende kurs – og trolig må en også ut med så mye siden Porto skal være uvillige til å selge keeperen for mindre.

Lørdag 3. juni

11.48: United har startet samtaler med Chelsea om Mason Mount, hevder vanligvis troverdige The Times. Les mer i egen sak her.

09.57: Napoli-avisa Il Mattino (her gjengitt av Sport Witness) skriver igjen at United ønsker å signere Napoli-stopper Kim Min-jae. Andre Premier League-lag skal være interesserte, men United har vist mest interesse, og det hevdes at det er bekreftet at helgas kamp mot Sampdoria (hvor Kim er suspendert) blir sørkoreanerens farvel med Napoli.

United kommer ifølge artikkelen til å benytte seg av 26-åringens utkjøpsklausul på 60 millioner euro (51,6 millioner pund i nåværende kurs), en klausul som er aktiv mellom 1. juli og 15. juli.

Journalisten Gianluca Vigliotti skal også ha sagt på en TV-stasjon fra Napoli at «Kims historie i Napoli er over. Etter et år i blått er han klar til å fly til England med Manchester United som destinasjon».

Fredag 2. juni

21.25: Benjamin Pavard virker å kunne være på vei bort fra Bayern München i sommer, og ifølge Florian Plettenberg i tyske Sky Sport skal Manchester United være en av klubbene som er med i kampen om forsvareren. Også Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City og Inter sies å være interessert.

Pavard, som fylte 27 år i slutten av mars og har ett år igjen av kontrakten med Bayern, skal angivelig kunne forlate den tyske giganten for rundt 30 millioner euro.

11.04: Charlie Wyett skriver i (ikke alltid like troverdige) The Sun at United potensielt kan tilby Harry Maguire til Chelsea som en del av overgangssummen for Mason Mount.

Chelsea-hovedtrener Mauricio Pochettino skal ha prøvd å hente Maguire til Tottenham mens den nåværende United-kapteinen spilte for Hull.

08.21: Spanske Mundo Deportivo nevner United som en mulig destinasjon for João Félix, som Chelsea lånte fra Atlético Madrid denne vårsesongen.

De skriver at det var små uenigheter mellom United og Atlético Madrid som gjorde at det ikke var United som lånte ham i januar, og at Ten Hag nå har muligheten til å få spilleren han ønsket seg i januar.

Torsdag 1. juni

19.30: Sami Mokbel fra Daily Mail skriver at Declan Rice vil prioritere overganger til Premier League-klubber. Mokbel skriver at Bayern München er interesserte, men at Arsenal leder løpet med et tilbud på 90 millioner pund. United skal også være interesserte i midtbanespilleren.

17.30: Fabrizio Romano skriver at Mason Mount ønsker å dra til United og at det holdes samtaler bak kulissene. Det er ingen problemer med personlige betingelser, men klubbene er ikke enige. Chelsea ønsker minst 80 millioner euro for midtbanespilleren, mens United ønsker å hente han for rundt 45-50 millioner euro.

13.40: Randal Kolo Muani er en av spissene United skal ha vært i kontakt om, men basert på torsdagens sitater så virker det ikke som om flytting er det første han tenker på.

– Det er sant at jeg bare manglet ett mål på å bli toppscorer. Jeg kunne klart det, men sånn er fotballen. Det kommer imidlertid flere sesonger. Jeg er her en stund til, og jeg har en femårskontrakt, så det er mulig å bli toppscorer for Eintracht også neste sesong.

Les hele saken her.

13.30: Klubber som United, Bayern og Newcastle skal alle ha ringt Victor Osimhens agenter, men Napoli ønsker ikke å selge og skal ha satt en prislapp på 150 millioner euro på storscoreren, dette for å skremme bort potensielle budgivere. Det skriver Gazzetta dello Sport ifølge Sport Witness.

12.30: I den grad det fortsatt var uklart etter at Diogo Dalot skrev under på ny kontakt onsdag: The Times skriver at United nå har skrinlagt jakten på en ny høyreback. De fortsetter med Dalot og Aaron Wan-Bissaka. Hvis dette stemmer blir det likevel ingen Jeremie Frimpong denne sommeren.

12.10: Erik ten Hag skal ha hatt flere samtaler med Atalanta-spiss Rasmus Højlund på såkalt videokonferanse. Det skriver Laurie Whitwell i The Athletic og Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. 20-åringen har scoret åtte mål på totalt 31 ligakamper i sin første hele sesong i Serie A, etter overgangan fra Sturm Graz i slutten av august. Kilder sier også at Ten Hags agentselskap, SEG International Agency, ønsker spissen i sin egen stall. Alt dette skjer samtidig som at United over tid ser ut til å ha forstått at det vil bli vanskelig eller bortimot umulig å få kloa i Harry Kane.

MER: Serie A-ekspert til United.no: – Danmarks svar på Haaland

08.00: United-innlånte Jack Butland har ikke spilt for klubben, og nærmer seg nå en Rangers-overgang.

07.30: United har lenge blitt koblet til Declan Rice, men nå skal Bayern München-trener Thomas Tuchel ha fortalt spilleren at han vil bygge sitt Bayern-lag rundt ham. Det skriver The Times. Bayern skal være villig til å betale 85 millioner pund.

07.15: United skal være én av fire klubber som følger brasilianske Marcos Leonardo, 20-åringen som har imponert under U20-VM. Arsenal, Newcastle og West Ham har også fulgt ham i turneringen, skriver Daily Mail. Med fire mål så langt er Santos-spissen på 2. plass på toppscorerlista i turneringen. Spissen scoret 13 mål på 34 ligakamper for Santos forrige sesong.

07.10: Arsenal bør verdensrekordsum for kvinnelagets Alessia Russo i januar, men fikk nei. Nå står Russo uten kontrakt, og skal ifølge Daily Mail være i forhandlinger med Arsenal – som havnet bak United på tabellen – om en overgang.

07.05: Mer Mason Mount. Daily Mails Sami Mokbel skriver at enight om lønn (se 06.50) ikke vil være noe problem, men at prisen vil bli det. United mener Mount kan være verdt 55 millioner pund med ett år igjen av kontrakten, mens Chelsea ønsker opptil 30 millioner pund mer enn det. Begge parter skal imidlertid være interesserte i å forhandle om dette.

07.00: Harry Maguire kan forvente seg en ekstra-utbetaling på ti millioner pund fra United hvis han selges i sommer, skriver Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler. Årsaken er lønna hans og at han trolig bare kan forvente seg halvparten i sin nye klubb. Dermed må United kompensere lønnstapet.

06.55: United skal være én av flere klubber som er interessert i Bayern Münchens Benajmin Pavard. Det skriver franske L’Equipe. Den 27 år gamle forsvarsspilleren har fastslått at han ikke kommer til å fornye med den tyske giganten når kontrakten hans går ut der neste sommer, og dermed kan et salg i sommer være høyaktuelt.

06.50: United skal ha blitt enig med Mason Mount om de personlige betingelsene i en eventuell kontrakt. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News og også The Telegraphs United-journalist, James Ducker. Så gjenstår det imidlertid at United og Chelsea blir enige om overgangssum. 24 år gamle Mount har ett år igjen av kontrakten sin i Chelsea, men tidligere har andre skrevet at han foretrekker en overgang til United hvis han først skal forlate London-klubben. Arsenal og Liverpool har også vært interesserte.

Onsdag 31. mai

16.00: Fabrizio Romano skriver at Diogo Dalot har signert en ny kontrakt med United og at klubben vil bekrefte dette snart. Den nye kontrakten varer til 2028. Ten Hag vil veldig gjerne ha med Dalot videre i prosjektet.

15.52: A Bola skriver (her gjengitt av Sport Witness) at United har blitt med i kampen om Sporting-midtbanespilleren Manuel Ugarte, som har blitt koblet til mange toppklubber.

United skal være villige til å gi Ugarte en lang og god kontrakt, og mens Chelseas angivelige kontraktstilbud til Ugarte ikke skal ha vært all verden.

22-åringen fra Uruguay har en utkjøpsklausul på 60 millioner euro (cirka 51,8 millioner pund), og både Chelsea og PSG skal være villige til å betale den.

12.34: Etter at en tidligere Arsenal-spiller snakket om at Alessia Russo kom til å bli Arsenal-spiller, så skriver nå troverdige Emma Sanders fra BBC at ingenting har blitt signert, men at Arsenal fortsatt er veldig interesserte. United skal være desperate etter å få henne til å signere en ny avtale.

12.32: Fabrizio Romano skriver at Scott McTominay fortsatt er på Newcastles ønskeliste, men at United ikke har tatt en avgjørelse ennå.

11.53: The Sun skriver at Tottenham er mer åpne for å selge Harry Kane til en utenlandsk klubb enn til en Premier League-rival, og at Bayern München er store beundrere, men at England-kapteinen ikke har noe ønske om å dra utenlands.

Ingen andre lag enn United fremstår som reelle alternativ i England, og avisa skriver at Kane kommer til å bli værende ut kontraktstiden i Tottenham hvis det ikke blir en United-overgang.

11.49: Anthony Elanga er til salgs for 10 millioner pund, skriver Samuel Luckhurst og Manchester Evening News.

Planen var opprinnelig å låne ut 20-åringen, men manglende spilletid har overbevist United-ledelsen om å vurdere eventuelle bud på svensken.

08.41: Daily Mail skriver at United ikke kommer til å gjøre låneavtalene med Wout Weghorst og Marcel Sabitzer permanent denne sommeren. United skal være lystne på å bruke ressursene de har på å rekruttere oppgraderinger i de posisjonene.

Det skal nevnes at saken ikke er skrevet av en av avisas vanlige United-journalister.

08.09: Den portugisiske sportsavisa A Bola skriver at Diogo Costas tid i Porto er på vei mot slutten, og at Manchester United er klare til å betale utkjøpsklausulen på 75 millioner euro (cirka 64,8 millioner pund i nåværende kurs) for å få tak i den 23 år gamle burvokteren.

Tirsdag 30. mai

20.13: Fabrizio Romano sier i sin nyeste podkastepisode at det virker usannsynlig at Mason Mount forlenger med Chelsea, og at United presser hardt på bak kulissene for å prøve å få tak i 24-åringen. Liverpool regner også Mount som et viktig overgangsmål.

Romano sier at problemet er at Chelsea ønsker seg minst 80 millioner euro (rundt 69 millioner pund i nåværende kurs) for Mount.

20.04: Santi Aouna fra Foot Mercato skriver at Neymars tette kobling til Qatar gjør en United-overgang svært aktuelt om Sjeik Jassim og Qatar ender opp med å kjøpe klubben. PSG ønsker å bli kvitt brasilianeren.

Det er per nå svært lite som tyder på at United er ute etter Neymar om Qatar ikke er involvert.

16.22: Declan Rice ble koblet til United sist uke, selv om Arsenal har blitt sett på som favoritter til å signere den 24 år gamle midtbanespilleren. Nå skriver Daily Mirror at Arsenal også kan blitt slått i kampen om Rice, siden Bayern München skal være villige til å betale 95 millioner pund for å hente Rice.

Bayern-sjef Thomas Tuchel skal også ha vært i kontakt med Rice allerede.

08.15: Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst skriver at United vurderer å la Fred forlate klubben, da det skal være et ønske om å hente inn en yngre midtbanespiller i sommervinduet. Fulham skal angivelig være interessert i å hente 30-åringen, som neste sesong potensielt kan være på utgående kontrakt.

08.05: Erik ten Hag har troen på at han kan overtale Mason Mount om å komme til Manchester United i sommer, skriver The Telegraph. Også Arsenal og Liverpool er interessert i den offensive midtbanespilleren, som har ett år igjen av kontrakten med Chelsea.

Mandag 29. mai

15.30: Det begynner å bli noen uker siden Supporterklubbens Bjarte Valen skrev om at han fra troverdige kilder hadde hørt at Harry Kane nok blir i Tottenham ut kontraktstiden, og nå skriver Alasdair Gold fra Football.London at følelsen internt i Tottenham er at Kane vil gi Tottenham en siste sesong før han selv kan bestemme selv hva som skjer videre. Tottenham skal uansett heller ikke være interessert i å selge.

10.00: James Ducker i The Telegraph skriver at det ikke skal være altfor stor optimisme blant United-topper på at de skal klare å hente Harry Kane fra Tottenham, i alle fall ikke tidlig.

09.10: Et par ting å legge merke til med søndagens resultater i Europa. Tottenham (Kane) havnet altså helt utenfor Europa neste år. Samtidig mistet Ajax (Timber, Kudus etc) Champions League-plassen i Nederland. Begge deler vil åpenbart påvirke klubbens inntekter og kanskje ha noe å si for valgene de må gjøre på overgangsmarkedet.

09.00:  Jeg sa det forrige uke, uka før der igjen og hver eneste gang, men jeg sier det igjen. Vi vil at han (De Gea) skal fortsette her, og han ønsker å fortsette her. Derfor kommer det til å bli enighet, sa Erik ten Hag etter 2-1-seieren om Fulham – til tross for at spanjolen ble avskiltet i Sky Sports-studio av Roy Keane.

Powered by Labrador CMS