maguire

Ryktesaker, uke 13

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. april

10.30: Uniteds kaptein Harry Maguire kjemper for sin fremtid på Old Trafford og det er flere klubber som følger Maguires situasjon. En av dem er gamleklubben Leicester som skal ønske å hente Maguire tilbake på lån, skriver The Sun.

Maguire er fremdeles en del av Gareth Southgates planer på landslaget, men uten regelmessig spilletid på klubblag, spørs det hvor lenge Maguire kan bli et fast innslag for England.

Lørdag 1. april

16.50: Tottenhams formann Daniel Levy skal være fast bestemt på at han ikke vil selge noen av sine beste spillere til de to Manchester-klubbene United og City, skriver Daily Mail. Avisen skriver at Levy fremdeles angrer på at han solgte Kyle Walker til Manchester City og at han har lært av feilene sine ved å styrke en direkte konkurrent.

United har blitt linket til Harry Kane i lang tid, men vil trolig møte alt annet enn velvjile hos Levy om klubben gjør et fremstøt mot Tottenham.

10.30: Manchester United har blitt linket til Victor Osimhen i lang tid, men dersom United prøver seg på den 24-år gamle Napoli-spissen kan klubben vente seg konkurranse fra Chelsea som også ønsker seg storscoreren, melder Evening Standard.

Napoli er lant mindre avhengig av å selge stjernespillere denne sommeren ettersom klubben styrer mot ligagull i Serie A og har stor suksess i Champions League der laget skal spille kvartfinale mot Ac Milan. Det er ventet at 24 år gamle Osimhen vil koste minst 100 millioner pund om det skal bli aktuelt for Napoli å selge ham.

Fredag 31. mars

20.00: United skal være blant klubbene som har posisjonert seg for å kunne slår til på Nice-midtbanespiller Khephren Thuram. Det skriver franske RMC Sport. Overgangssummen skal ligge på om lag 40 millioner pund for den sentrale midtbanespilleren, som er sønnen til den franske legenden Lilan Thuram og lillebroren til spissen Marcus Thuram, som også tidligere i vinter ble koblet til United.

11.10: Erik ten Hag vil bestemme seg for Victor Lindelöf og Scott McTominays fremtid i sommer, melder Fabrizio Romano.

Lindelöf skal ha tiltrukket seg interesse fra Inter og Atletico Madrid i januar, mens McTominay er på ønskelisten til Newcastle.

08.10: Randal Kolo Muani er en av spissene som kobles til Manchester United om dagen, og nå har sportsdirektør i Eintracht Frankfurt, Markus Krösche, uttalt seg om ryktene rundt spissen til Sport1.

– Vi har ingen intensjoner om å selle Randal Kolo Muani etter bare ett år med oss denne sommeren. Men hypen rundt ham er forståelig og går helt fint. Han fortjener det etter hans flotte prestasjoner.

– Vi ønsker å fortsette på denne veien med ham og ikke selge ham. En sesong til med oss ville absolutt gjort ham godt.

Torsdag 30. mars

17.35: Manchester United har uttrykt interesse for Borussia Dortmund-keeper Gregor Kobel, hevder tyske Blick. Noe potensielt mer enn bare å uttrykke interesse vil imidlertid avhenge av om David de Gea forlenger sin kontrakt, som per nå virker ganske mye mer sannsynlig. Ved siden av United sies også Chelsea å ha Kobel på radaren.

11.05: Manchester United ønsker å få fortgang i prosessen med å få på plass en ny kontrakt til Marcus Rashford, melder The Times. Hensikten skal være å holde United-angriperen unna PSGs klør, skriver avisen.

Rashford skrev under på en ny og forbedret fireårskontrakt med United i 2019 og i desember i 2022 valgte United å benytte seg av en klausul i kontrakten og forlenge den med ett år.

Nå er det rundt 15 måneder igjen av kontrakten og både PSG og Barcelona har tidligere jaktet Rashford som har storspilt denne sesongen. Det er ventet at et nytt tilbud fra United vil innebære en solid lønnsøkning for Rashford, men angriperen var selv ute og avviste spekulasjoner i Daily Star om at han skulle ønske seg en ukelønn på 500.000 pund i United. 

08.45: Manchester United kan vente seg tøff konkurranse om underskriften til Declan Rice i sommer. Det skriver London-avisen Evening Standard som trekker frem at Rice nå er Arsenals førsteprioritet i sommer. Chelsea og Manchester City skal også være interessert i West Hams juvel.

Onsdag 29. mars

19.24: Litt mer fra keepersaken til The Athletic: Selv om Erik ten Hag ikke skal ha utelukket det å prøve ut Dean Henderson under sommerens sesongoppkjøring, så kan dette fort være sommeren hvor United velger å selge ham. United er fast bestemte på å bli bedre på å selge spillere på riktig tidspunkt, og Henderson er verdt mye for øyeblikket.

To klubber skal ha tatt kontakt angående en permanent overgang.

13.35: Manchester United holder et øye til Eintracht Frankfurts Randal Kolo Muani og Atalantas Rasmus Højlund, som alternativer dersom de ikke lykkes med å hente førsteprioriteten Harry Kane. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Ved siden av disse tre skal også, som nevnt tidligere, Victor Osimhen, Goncalo Ramos og Mohammed Kudus være på blokka.

09.15: Laurie Whitwell i The Athletic har laget en lengre sak om David de Geas kontraktssituasjon. Spanjolens kontrakt går som kjent ut til sommeren, og United skal ha et ønske om å forlenge den – mot at målvakten går med på en lønnsreduksjon. Hans nåværende lønn skal ligge på 375.000 pund i uka.

De Gea skal allerede ha fått et kontraktstilbud som han har takket nei til, men ifølge Whitwell forventes forhandlingene på nåværende tidspunkt å få det han omtaler som en «positiv» slutt.

08.10: Daily Star skriver at Harry Kane er Manchester Uniteds øverste prioritet i sommervinduet, og at klubben forbereder et bud på 80 millioner pund for spissen. Ifølge avisen ønsker United og starte forhandlingene i løpet av de kommende ukene, og før sesongslutt. Kane sies også å være på ønskelisten til Chelsea, Bayern München og Barcelona.

Tirsdag 28. mars

21.46: Den italienske sportsavisa Tuttosport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Victor Lindelöfhar blitt tilbudt til Inter foran sommeren, og at troen på at svensken forlater Old Trafford er stadig økende. Lindelöf skal være på Inters liste over mulige forsterkninger foran sommeren.

13.10: The Athletic har skrevet en lengre sak om Marcus Rashfords kontraktssituasjon. Kontrakten går ut neste sommer, og hovedessensen i saken er at det foreløpig ikke har vært noen store steg mot en kontraktsforlengelse, selv om begge partene insisterer på at det er tidlig i prosessen. Rashfords nåværende kontrakt skal være verdt mer enn 200.000 pund i uka i år hvor United konkurrere i Champions League.

I saken kommer det også fram at det er større usikkerhet knyttet til David de Gea, som er på utgående kontrakt. Spanjolen skal nå tjene 375.000 pund i uka, og en forlengelse av den avhenger av om partene kommer til enighet om en ny avtale på reduserte vilkår.

10.35: Chelsea planlegger å hente inn en ny spiss i sommer, og Fabrizio Romano forteller at Victor Osimhen er et alternativ for Stamford Bridge-klubben. Napoli-spissen er som kjent høyt oppe på Uniteds ønskeliste også, i tillegg til at også PSG skal være interessert i ham.

08.50: Ikke et rykte som er direkte rettet mot Manchester United, men Matt Law i The Telegraph skriver at det per dags dato ikke er noen tegn til at Harry Kane vil fornye kontrakten sin med Tottenham. Den nåværende går som kjent ut sommeren 2024.

Mandag 27. mars

17.30: Kim Min-jae har levert en glimrende sesong for Napoli så langt og har spilt så og si alt i Serie A, for ligaledrne. Dette vekker selvsagt oppmerksomhet hos de andre toppklubbene i Europa. Daily Mail skriver at United og Tottenham følger med på situasjonen. Hovedpersonen selv vil heller fokusere på fotballen som skal spilles denne sesongen.

 – Som dere vet er ikke disse ryktene sann i det hele tatt. Jeg vil fokusere på mitt lag og jeg har mange turneringer å spille i. Sa Sør Koreaneren. 

15.57: Barcelona skal ha hatt en avtale nærmest klar for Rúben Neves, skriver spanske Sport, men nå skal La Liga-klubben ha bestemt seg for å prioritere andre type spillere siden Neves ikke helt matchet den type spiller Xavi var ute etter til å som Busquets-erstatter.

Avisa melder videre at Neves allerede er i forhandlinger om det som kan bli en overgang til United i sommer. Liverpool og Chelsea nevnes også som klubber som tidligere har vist interesse.

Vi ville anbefalt denne United-koblingen med en klype salt så lenge det ikke er bedre kilder på det.

15.47: Mer Romano: Han skriver at Chelsea, PSG og United alle er interesserte i den 21 år gamle midtbanespilleren Manu Koné.

Prisen på franskmannen vil være på minst 50 millioner euro, skriver Romano.

08.11: Fabrizio Romano skriver at Marcel Sabitzer er veldig fornøyd med United-oppholdet hittil – og at han gjerne blir værende i United med Ten Hag.

Det er uansett ikke bare opp til Sabitzer eller United, for det er ingen kjøpsopsjon i låneavtalen. Det hele blir avgjort rundt mai/juni, ifølge Romano.

At Nagelsmann har blitt erstattet av Tuchel kan potensielt være positivt for østerrikerens Bayern-fremtid.

Powered by Labrador CMS