Ryktesaker, uke 12

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 24. mars

15.50: Manchester United skal ha sendt speidere for å se nærmere på Barcelona-forsvareren Mikayil Faye. 19-åringen fra Senegal kan spille både midtstopper og venstreback og United skal ha fulgt ham i rundt tre måneder, skriver Daily Mail. 

Uniteds speidere skal ha vært på plass da Faye scoret for Senegal mot Gabon i landslagsdebuten. 19-åringen spiller for tiden på Barelonas B-lag og kom til klubben fra kroatiske NK Kustosija sist sommer. I januar skal Barcelona ha takket nei til bud fra blant andre Nice og Lens på rundt 13 millioner pund, men nå skal også Bayer Leverkusen og Inter ha vist interesse for den unge senegaleseren og Barcelona kan bli tvunget til å selge grunnet stram økonomi. 

10.50: Juventus skal være interessert i Mason Greenwood som denne sesongen er på lån hos spanske Getafe. Italienske Gazzetta dello Sport beskriver Juventus sin interesse for Greenwood som «mer enn en idé», og viser til at Greenwoods vanskelige situasjon med United fort kan føre til at klubben vil selge spilleren. Greenwoods kontrakt med United går ut sommeren 2025, selv om det er en opsjon på ytterligere ett år.

Lørdag 23. mars

10.00: I følge en rapport fra tyske Bild, er Eintracht Frankfurt nølende mot å aktivere opsjonen som vil tillate dem å signere Donny van de Beek permanent denne sommeren. 

United-midtbanespilleren dro på lån til Tyskland i januar. Avtalen inneholdt en opsjon for Frankfurt om å signere ham på permanent basis denne sommeren for 9,55 millioner pund pluss tillegg. 

Fredag 22. mars

13.07: Torino-avisa Tuttosport skriver at Juventus blir avhengige av spillersalg om de skal kjøpe noen den kommende sommeren, og midtstopper Gleison Bremer (27) er et av de heteste salgsobjektene etter en god sesong for den italienske storklubben.

Brasilianeren har blitt koblet til United, og Tuttosport omtaler interesse fra Premier League-klubber, og beskriver det som at United er på første rad. Ifølge avisa skal United være villige til å betale 50 millioner euro (42,9 millioner pund i nåværende kurs) for Bremer, mens Juventus vil vurdere bud på 60 millioner euro (51,5 mill. pund) og oppover. Litt avstand der, altså.

Bremer har blitt nevnt i ryktespalten en del ganger i 2024, men det er verdt å merke seg at det har vært italienske kilder hver gang, og at en kanskje bør ta det med en klype salt enn så lenge.

08.13: Jamie Jackson i The Guardian skriver at Erik ten Hag ikke uventet kommer til å bli værende som Manchester United-manager minst ut sesongen, etter at han hittil har imponert Sir Jim Ratcliffe. Nederlenderen skal også være involvert i diskusjoner rundt United-stallen og sommerens overgangsmarked.

Påstander om at Gareth Southgate skal være en hovedkandidat til jobben har jo blitt en stor sak de siste dagene, og The Guardian skriver at selv om England-manageren beundres av Ratcliffe og Brailsford, så er han bare en av mange i fotballen en kan si det om. Det er foreløpig lite som tyder på at det stemmer at Southgate har blitt utpekt som en hovedkandidat slik lite troverdige Daily Star skrev.

Torsdag 21. mars

18.50:  Manchester United heller kaldt vann i årene til Getafe med tanke på et nytt sesonglangt lån for Mason Greenwood, det skriver Express-journalist Alex Turk. Den spanske klubben har vært i samtaler med United om å beholde Greenwood enda en sesong, men United ønsker kun et salg kommende sommer.

15.39: David McDonnell skriver i en såkalt eksklusiv sak for Daily Mirror at United vurderer å gjøre et forsøk på å hente Wolves-midtbanespiller João Gomes, som har blitt identifisert som en mulig Casemiro-erstatter. 

United skal ha sett 23-åringen i aksjon ved flere anledninger denne sesongen, og Tottenham og Newcastle skal også ha vist interesse. 

Avisa nevner en mulig overgangssum på 40 millioner pund for spilleren som potensielt kan debutere for det brasilianske landslaget mot England.

United skal også følge med på midtbanespillerens lagkamerat, Pedro Neto.

15.34: Manchester Evening News skriver at Shea Lacey kommer til å signere sin første proffkontrakt med United i forbindelse med 17-årsdagen 14. april. 

Lacey har dessverre gått glipp av store deler av sesongen med skade, men nærmer seg nå en retur.

08.32: Rundt årsskiftet ble det meldt at United har benyttet seg av forlengelsesopsjonen i Victor Lindelöfs kontrakt, slik at kontrakten nå går ut sommeren 2025, og med én sesong igjen av en kontrakt vil fremtiden alltid være et tema. 

I forbindelse med landslagssamlingen fikk forsvarsspilleren spørsmål om fremtiden sin i United.

– Du kommer til å få samme svar som alltid. Jeg trives godt i klubben, og har vært der i mange, mange år. Vi forlenget kontrakten med ett år, jeg trives godt, og ser ingen problemer med å bli værende og fortsette å representere klubben. Det er en klubb jeg virkelig liker å spille i, og representere, så det er tankegangen min, sa Lindelöf.

På spørsmål om Saudi-Arabia kunne være aktuelt, så sa Lindelöf at det ikke er noe han har tenkt på, men at han føler at han ikke er der i sin karriere, og at han vil bli værende i Europa.

Onsdag 20. mars

17.30: Sjakhtar Donetsks offensive midtbanespiller Heorhij Sudakov skal ha havnet på radaren til flere Premier League-klubber, og en av dem som har forhørt seg om 21-åringen er Manchester United, skriver den italienske journalisten Mirko Di Natale. De andre klubbene skal være Arsenal, Manchester City, Chelsea og Newcastle. Han skal angivelig ha en utkjøpsklausul på over 100 millioner euro.

08.42: Det er nokså stille på ryktefronten akkurat nå. Daily Star har meldt om at United ønsker Gareth Southgate, noe som folk sikkert ville tatt litt mer seriøst hvis det ikke var for at det kom fra en såpass lite troverdig kilde, så da er det egentlig mer interessant at Bruno Fernandes i et videointervju (gjengitt av Sport Witness) har uttalt seg om den 19 år gamle landsmannen João Neves, som har blitt koblet til United en stund.

– João er en glimrende spiller. Han har vist frem strålende kvaliteter, og det er derfor han har blitt kalt opp til landslaget, og det er derfor han tiltrekker seg oppmerksomheten til de store europeiske haiene. Jeg vet ikke om det er sant eller ikke om United, men det jeg vet er at jeg mener at João er mentalt og teknisk klar for dette steget, for han er en veldig intelligent guttunge, han vet hva han vil, og han jobber veldig hardt.

I forbindelse med Ãlvaro Fernández-låneavtalen ble det spekulert i at en del av den avtalen var at United fikk en slags førsterett på den unge Benfica-midtbanespilleren, noe Benfica gikk ut offentlig og avviste.

Tirsdag 19. mars

08.05Florian Plettenberg i Sky Germany skriver at Jadon Sancho virkelig kan tenke seg å bli værende i Dortmund i lang tid, men at det er for tidlig å si om det vil skje - av flere grunner.

Én ting er trenersituasjonen i Manchester United og hva som skjer med Erik ten Hag. En annen ting er at det er usikkert hvordan Sir Jim Ratcliffe faktisk planlegger å håndtere hele Sancho-situasjonen.

En tredje faktor som kan bli avgjørende er lønnsbetingelsene. Dortmund skal imidlertid være villige til å betale 35 millioner euro i overgangssum.

Mandag 18. mars

08.29: Alan Nixon i The Sun (varierende troverdighet) skrev i helga at David Moyes planlegger et nytt Harry Maguire-bud kommende sommer. 

Skotten er lysten på å få inn en hodesterk stopper, og ser fortsatt på Maguire som en ideell mann til å fylle den rollen.

United skal ha ønsket for mye for Maguire i fjor, men West Ham vil håpe at stopperen har blitt billigere nå siden Maguires kontrakt går ut neste sommer.

Så har jo også prestasjonsnivået gått opp, så da kommer det jo litt an på hvordan United-ledelsen ser på Maguires fremtid i klubben. West Ham skal ifølge Nixon være villige til å betale rundt 15-20 millioner pund for 31-åringen.

Det som ikke nevnes i artikkelen, er at United har en forlengelsesopsjon i Maguires kontrakt til 2026.

Powered by Labrador CMS