Ryan SHAWCROSS

Forsvarer

Fullt navn: Ryan James Shawcross
Født: 4. okt. 1987, i Chester
Nasjonalitet: England
Høyde: 191 cm
Lærlingkontrakt: 2002
Proffkontrakt: Mai 2006
Debut: LC, 25. okt. 2006, Crewe (b) 2-1
Siste kamp: LC, 7. nov. 2006; Southend (b) 0-1
Utlån: Royal Antwerp, Stoke,
Til: Stoke, 18. jan. 2008; £2 mill.

Ryan Shawcross innledet sin profesjonelle fotballkarriere som akademispiller i Manchester United, men det var som Stoke-spiller han gjorde karriere.

Den Chester-fødte unggutten var knapt 16 år gammel da han i 2003 ble del av troppen til United-akademiet for sesongen forut.
Som storvokst, kraftig og  hodesterk, gled han rett inn i rollen som midtstopper på klubbens juniorlag og gjorde seg raskt bemerket for sin fysiske spillestil.

Tre sesonger som fast innslag på laget, førte også til enkelte opptredener for reservene, før han i oktober og november 2006 fikk muligheten til førstelagsfotball gjennom to innbytteropptredener i Ligacupen.

Utlånt ...

Deretter, i januar 2007, ble Shawcross sendt til Uniteds daværende «feeder club» i Belgia, Royal Antwerp, for resten av sesongen.
Her fikk han i alt 22 kamper på landets 2. nivå og bidro med tre scoringer på veien.

Da Shawcross omsider var tilbake i Manchesteren og en ny sesong sto for døren, fulgte det nok et utlån, denne gang til Stoke City.
Der fant den unge forsvarsspilleren en klubb hvis knallharde spillestil nok passet ham langt bedre enn den som ble praktisert på Old Trafford.

... og solgt

Resultatet av denne overgangen ble for det første hele 29 kamper og syv mål i perioden august til midtveis i januar, men også en permanent kontrakt med storfornøyde «pottemakere». De betalte United 1 million pund for ungguttens tjenester og fikk, skulle det etter hvert vise seg, tilbakebetalt i form av 453 kamper og 25 scoringer over periode på 14 år. Shawcross forble nemlig på Britannia Stadium helt frem til februar 2021. 

Til USA

Deretter pakket den tidligere United-spilleren kofferten og dro til David Beckhams Inter Miami. Der spilte han 12 kamper før han pådro seg en ryggskade som førte til at han i januar 2022 valgte å avslutte sin spillende fotballkarriere.

Trenervirke

Shawcross fortsatte imidlertid livet i Miami, nå som assisterende trener for klubbens andrelag. Sommeren 2023 returnerte han til England og Stoke City, hvor han gjenopptok gamle forbindelser og ble ansatt som trener for klubbens akademi.

c

P.S.:

Som Stoke-spiller representerte Shawcross England i privatkampen mot Sverige i 2012. Han kom inn fra benken i det 74. minutt, og fikk deretter se en viss Zlatan Ibrahimovic score hat trick.
Shawcross var opprinnelig blitt tatt ut i den engelske troppen til to VM-kvalifiseringskamper, men det ble ingen flere landskamper etter de 16 minuttene mot svenskene. Flirende ga han senere Zlatan skylden for bråstoppet på Englands-karrieren.

SesongTotaltLigaFALCECAndre
2006/070-2-00-0-00-0-00-2-00-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS