Roses i skyene av Casemiro

Publisert Sist oppdatert

Casemiro har i løpet av sin karriere spilt sammen med noen av verdens beste midtbanespillere.

Nå om dagen danner han midtbaneduo med det som fort kan bli en verdensstjerne, Kobbie Mainoo, og brasilianeren legger ikke skjul på sin begeistring for 18-åringen.

– Det er ikke lett, det er mye press. Men her tror jeg at United vil ha en toppspiller de neste årene, lett, sier Casemiro i et intervju publisert på manutd.com.

– Han er en toppspiller. Han er eksepsjonell. Han er en ydmyk, hardtarbeidende spiller. Han vet hvordan man skal lytte. Han er en strålende spiller, fortsetter han.

Kobbie Mainoo og Casemiro etter førstnevntes mål mot Newport, 28. januar 2024.
ROSER MIDTBANEKOLLEGAEN: Casemiro ser en stor fremtid i Kobbie Mainoo.

Det gikk ikke lang tid før Casemiro skjønte hvilken juvel United har i Mainoo.

– Helt siden jeg startet å spille ved siden av ham, visste jeg at Manchester United vil ha en av de beste midtbanespillerne i Premier League for de neste årene, lett.

– Vi må anerkjenne verdien hans. Han er en flott gutt, og jeg er veldig glad for at han er på laget vårt. 

– Så lenge han holder hodet på riktig plass, som han gjør nå, så tror jeg vi vil ha en stor spiller i mange, mange år her i United.

Få har oppnådd mer på fotballbane enn Casemiro i løpet av de siste 10-15 årene, med blant annet fem Champions League-titler, og da er det nok heller ikke mange som er bedre kvalifisert til å komme med råd til en slik ung, lovende og fremadstormende midtbanespiller.

– Det er selvfølgelig en lang og tøff reise, og jeg prøver alltid å si ham det; at ting er ikke lett, og du må alltid jobbe hardt.

– Du må alltid ønske mer og mer. Det er det fotball handler om.

– Men du kan se at han har hodet på rett plass. Han er en strålende spiller og vi vil uten tvil ha en strålende spiller på laget vårt i lang tid.

VET HVA HAN SNAKKER OM: Casemiro.

Casemiro forteller at han liker å sette et eksempel for klubbens unge spillere.

– Du prøver selvfølgelig alltid å gi tips og snakke om erfaringen din, men jeg sier alltid at handlinger gir den beste opplevelsen.

– Eksemplene du setter og handlingene dine, på og av banen, er de viktigste tingene. Det er hva jeg alltid prøver å fortelle dem.

– Jeg prøver å være en rollemodell for dem - på og av banen.

Powered by Labrador CMS