Røper hvem spillerstilen er inspirert av: - Endret seg i 2014

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds keeper André Onana har imponert stort i sin første sesong i klubben. Etter å ha spilt hele 51 av 52 kamper, avsluttet han sesongen med en triumf i FA Cup-finalen mot Manchester City. Onana var avgjørende i finalen, hvor han avverget to kraftige skudd fra Kyle Walker, og bidro til lagets seier.

Nå har Onana svart på fansens spørsmål på Carrington.

På spørsmål om hvem hans favorittspillere i Manchester United var før han ble en del av klubben, nevnte Onana flere navn. Han fremhevet keepere som Peter Schmeichel og Edwin van der Sar. Han beundret også Paul Scholes.

- Jeg husker at da jeg var i Barcelona, pleide jeg å se på Paul Scholes, og jeg ble forelsket i måten han spilte lange baller. Han var bare fantastisk. 

Blant spillerne som har inspirert ham gjennom karrieren, nevnes Lisandro Martinez, som han også delte banen med i Ajax. 

Andre Onana og Lisandro Martinez i Ajax.

- Normalt er det jeg som har innflytelse på andre spillere, fordi jeg har en stor personlighet og jeg er veldig positiv. Jeg liker å ha en god forbindelse med folk, sa Onana.

Han snakker flere forskjellige språk, noe som hjelper ham med kommunikasjonen i et multinasjonalt lag som Manchester United. 

- Jeg snakker fire språk, men jeg forstår et femte; nederlandsk. 

- Det er en veldig stor klubb full av spillere som kommer fra hele verden. Du har spillere som kommer fra Brasil, fra Portugal. Du har spillere som er spanske, du har spillere som snakker fransk, du har spillere som snakker engelsk. Så jeg må kunne snakke med alle av dem. Når jeg spiller med Lisandro, snakker jeg på spansk. Når jeg spiller med Raphael Varane, snakker jeg på fransk. Når jeg snakker med Jonny Evans, snakker jeg på engelsk. Så jeg må kunne snakke med alle på deres komfortable språk. 

- Det faktum at jeg snakker mange språk hjelper mye for kommunikasjonen, og dette gir både meg og forsvarerene mine selvtillit.

Keeperkarrieren

Inspirasjonen til å bli keeper kom fra hans eldre bror.

- Jeg pleide å se på ham når han spilte. Han var også keeper, og jeg pleide å se på kampene og treningene hans. 

- Måten jeg spiller på endret seg i 2014, VM i Brasil, fordi jeg så Tyskland spille, og det var noen som endret min måte å tenke på: Manuel Neuer. 

Manuel Neuer i verdensmesterskapet i 2014.

- Etter det innså jeg at i de siste 10 årene eller de siste 20 årene, har keeperposisjonen allerede endret seg mye. Keepere er ekstra spillere. Spiller med mye personlighet, med mye karakter, tar mange risikoer. På grunn av ham endret jeg måten jeg spiller på.

Dette var nettopp en av grunnene til at André Onana var ønsket av Erik ten Hag, nemlig at han har evnen til å delta mye i spillet.

Powered by Labrador CMS