Birmingham City-manager Wayne Rooney, 13. desember 2023.

Rooney har fått sparken etter 15 kamper

Publisert Sist oppdatert

Tidenes mestscorende Manchester United-spiller, Wayne Rooney, har ikke hatt noen stor managerkarriere hittil, og Birmingham City har nå sparket Rooney etter bare 15 kamper i klubben.

– Dessverre gikk ikke Waynes tid hos oss som planlagt, og vi har bestemt oss for å bevege oss i en annerledes retning, uttaler Garry Cook, som var en forkjemper for å hente Rooney til klubben.

Rooney tok over Birmingham i oktober, hans tredje managerjobb etter å ha ledet Derby County og DC United også, og oppholdet i Birmingham kan vanskelig karakteriseres som noe annet enn en katastrofe. 

Ansettelsen var ikke spesielt populær siden Birmingham hadde hatt en god start på sesongen under John Eustace – og siden de trolig hadde overprestert litt i starten av sesongen, så var det sannsynlig at Birmingham ville falle litt nedover på tabellen under Rooney, men fallet har vært mer brutalt enn forventet. 

To seiere, fire uavgjortkamper og ni tap ble fasiten for Rooney, og Birmingham har gått fra en 6. plass til en 20. plass.

– Fotball handler om resultater, og jeg anerkjenner at de ikke har vært på det nivået jeg ønsket at de skulle være. Når det er sagt, så er tid det mest verdifulle for en manager, og jeg mener ikke at 13 uker var lenge nok til å gjøre de endringene som var nødvendige sier Rooney i en offisiell uttalelse, og fortsetter:

– På det personlige plan vil det ta meg tid å komme over denne nedturen. Jeg har vært involvert i profesjonell fotball, enten som spiller eller manager, siden jeg var 16 år. Nå planlegger jeg å tilbringe litt tid med familien min mens jeg forbereder meg på den neste muligheten i min reise som manager.

En annen ex-red, John O'Shea, har vært en del av Rooneys trenerteam i Birmingham. Klubben har i skrivende stund ikke bekreftet om han blir værende i klubben.

MER SUKSESS SOM SPILLER: Her løfter Rooney Champions League-troféet i mai 2008.
Powered by Labrador CMS