MANCHESTER EVENING NEWS:

– Ratcliffe og INEOS planlegger storopprydning i spillertroppen – 14 spillere kobles til klubb-exit

Publisert

Om kun få måneder får Sir Jim Ratcliffe og INEOS sin første mulighet til å sette et tydelig stempel på det sportslige arbeidet når det kommer til kjøp og salg av spillere.

Ratcliffe har imidlertid allerede understreket at klubben er begrenset i henhold i Financial Fair Play-reglene.

INEOS-eieren er i tillegg tydelig på at jobben med å gjenreise klubben til å bli en sportslig stormakt igjen ikke bare dreier seg om å kjøpe en rekke nye spillere.

I en Manchester Evening News-artikkel ført i pennen av Samuel Luckhurst skriver United-journalisten at INEOS planlegger en storopprydning i spillerstallen. I saken nevnes en lang rekke spillere som av ulike grunner går en usikker fremtid i møte:

Casemiro, Raphaël Varane, Hannibal Mejbri, Aaron Wan-Bissaka, Donny van de Beek, Jadon Sancho, Tom Heaton, Anthony Martial, Victor Lindelöf, Mason Greenwood, Alvaro Fernandez, Antony, Marcus Rashford og Sofyan Amrabat.

For Varane, Heaton og Martial løper kontraktene ut til sommeren. Wan-Bissaka, Lindelöf og Pellistris avtaler går ut sommeren 2025.

Raphaël Varane.
USIKKER FREMTID: Raphaël Varanes kontrakt med Manchester United går ut til sommeren.

Greenwoods situasjon er godt kjent, og selv om Ratcliffe i forrige uke var tydelig på at det nye sportslige apparatet ville ta en rettferdig avgjørelse rundt unggutten, er det ingenting som klart tyder på at engelskmannens fremtid ligger i Manchester United.

Benfica har en opsjon på kjøp av Fernandez i låneavtalen med United. Sancho spiller trolig ikke mer på Drømmenes Teater så lenge Erik ten Hag sitter ved roret. Van de Beek synes heller ikke å ha sin fremtid på Old Trafford.

Amrabat er som kjent bare på lån fra Fiorentina, og skal vi våge å trekke konklusjoner ut fra marokkanerens spilletid de seneste ukene, er det ingenting som tyder på at Ten Hag har planer om å beholde midtbanespilleren.

Når det gjelder Rashford, Antony og Casemiro, er det grunn til å tro at de tre nevnes på grunn av svake prestasjoner denne sesongen. Rashford skal vært av stor interesse for PSG før han skrev ny avtale med United.

Ved kun fem anledninger har Manchester United solgt spillere for mer enn 25 millioner pund: David Beckham (2003), Cristiano Ronaldo (2008), Angel Di Maria (2015), Romelu Lukaku (2019) og Daniel James (2021).

TROFÉGROSSIST: David Beckham er kun én av fem spillere som er solgt fra Manchester United for mer enn 25 millioner pund.
Powered by Labrador CMS