Rangnick nevnes som mulig Barcelona-manager

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere midlertidige sjefen for Manchester United, Ralf Rangnick, kan være aktuell for toppstillingen hos Barcelona, til tross for en tøff periode på Old Trafford. Den spanske klubben leter etter en ny manager etter at det nylig ble kunngjort at Xavi gir seg etter sesongen.

Etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i desember 2021, ble Rangnick satt inn som midlertidig manager fram til slutten av sesongen. Han ledet United i 29 kamper, hvor kun elleve av disse endte med seier.

I løpet av tiden han var i klubben ble det kunngjort at Rangnick hadde inngått en avtale om å bli manager for Østerrike. I sommer vil vi kunne se Østerrike i Europamesterskapet, etter at Rangnick ledet landet gjennom kvalifiseringen. Det er visst denne prestasjonen som skal ha fanget oppmerksomheten til Barcelona-president Joan Laporta. 

Den spanske avisen Sport har nevnt den tidligere United-manageren som en av de mulige alternativene til å ta over etter Xavi på Camp Nou. Rapporten hevder at klubben vurderer et bredt spekter av tyske trenere til rollen, og Rangnick er en av navnene Laporta er interessert i. 

Tyskerens umiddelbare fokus vil være å forberede seg til sommerens Europamesterskap med Østerrike. Flere tyske trenere har blitt koblet til den kommende stillingen hos Barcelona. Blant disse finner vi Jürgen Klopp, Hansi Flick og Julian Nagelsmann.

Powered by Labrador CMS