The Telegraph: 

- Planlegger å tilby Mainoo ny kontrakt

United-legenden Paul Scholes er full av lovord om finalegiganten Kobbie Mainoo. Nå planlegger United å tilby 19-åringen en ny kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver The Telegraph dagen etter at Kobbie Mainoo storspilte i FA-cupfinalen. I artikkelen, ført i pennen av James Ducker, kommer det frem at forhandlingene vil finne sted først etter sommeren. 

Manchester United vil belønne Mainoos gode prestasjoner med en ny og forbedret avtale, men vil vente slik at de kan fokusere på å forsterke laget i sommer da dette blir førsteprioritet mens overgangsvinduet er åpent. 

Ducker skriver at Mainoo-leiren er avslappet med tanke på dette og at de ikke har noen planer om å legge noe press på klubben ettersom partene har et godt forhold. 

Kobbie Mainoo jubler etter Uniteds 2-0-scoring i FA-cupfinalen.

Mainoo skrev under på en treårskontrakt i februar i fjor, men har tatt store steg og blitt en viktig brikke i United denne sesongen. I hans nåværende kontrakt har Mainoo ifølge The Telegraph en rekke prestasjonsbaserte klausuler som har bidratt til at lønnen hans har økt kontinuerlig gjennom sesongen. 

Akkurat nå mener nok de fleste United-fans at Mainoo er verdt hver eneste krone. Det er det flere som gjør. 

Hylles av Scholes

- Ikke kast bort tiden deres på å sammenligne oss. Han er ti ganger spilleren jeg var da jeg var 19. 

Det skriver Paul Scholes i historiefunksjonen på sin Instagram-konto etter lørdagens cupfinaleseier over Manchester City. Der var Kobbie Mainoo en av banens mange giganter: 19-åringen var glitrende med ballen, scoret et vakkert mål og ble kåret til banens beste spiller.

Han fikk en nier på supporterklubbens børs, og snuste lenge på 10eren. Britiske aviser ga også Mainoo høye tall på børsen. 

Paul Scholes er, som så mange andre, svært begeistret for Kobbie Mainoo.

Husker ikke målet sitt

Midtbanemannen har vært et av de store lysglimtene i en - før lørdagens finaletriumf - dyster sesong.

- Det har vært en tøff sesong, men heldigvis har vi hatt fansen i ryggen hele veien. FA-cupen er et så historisk trofe og å ha sikret det i denne kampen, i dette derbyet, det er ikke noe bedre enn det, sa Mainoo til Manchester Evening News etter kampen.

Der innrømmet han også at han ikke husker så mye av målet han scoret. 

- Det var et så fantastisk øyeblikk at jeg ikke engang husker det. Jeg husker jeg gikk på et løp og plasserte ballen i  hjørnet, men det er vel det. 

Scholes, som selv scoret i en FA-cupfinale, mot Newcastle i 1999, storkoste seg med å se Mainoo i aksjon på Wembley. 

- Jeg bare elsker måten han mottar ballen på. Den roen han har og oversikten han har over det som er rundt seg. 

Paul Scholes vant FA-cupen tre ganger med Manchester United. Her hamrer han inn mål i finalen mot Newcastle i 1999.

Fikk «egen» sang

Lørdag var England-trener Gareth Southgate også på plass for å se finalen. Der fikk han se Mainoo storspille. Uniteds midtbanejuvel er tatt ut i bruttotroppen til sommerens EM i Tyskland, og spilte seg på ingen måte ut av troppen med prestasjonen lørdag. 

Uansett om han blir tatt ut til EM gleder vi oss alle til å se mer av Mainoo neste sesong. Det samme gjør nok Scholes. 

- Han er spesiell og han er «f*cking» rød, skriver United-legenden.

Scholes er for øvrig ikke den eneste stjernen som kom med en hyllest av Mainoo.

Vokalist i bandet The Script, Danny O'Donoghue, som er United-supporter, skrev lørdag om en av bandets største hits «The Man Who Can't Be Moved» om til «The Mainoo Can't Be Moved»

En snutt av den versjonen kan du høre her. 

Powered by Labrador CMS