Pellistri og Uruguay sendte vertsnasjonen ut - møter Brasil i kvartfinalen

Facundo Pellistri og Uruguay gjorde rent bord i gruppespillet, og knuste i tillegg hjemmenasjonens hjerter.

Publisert Sist oppdatert

For med 1-0-seieren over USA natt til tirsdag norsk tid er vertsnasjonen ute av Copa America. Dette var USAs generalprøve før VM om to år, men de forente statene hadde ikke sett for seg å bli eliminert allerede i gruppespillet.

For Facundo Pellistri og Uruguay lever derimot Copa America-drømmen i beste velgående. 

Uruguyanerne er videre som gruppevinnere etter å ha vunnet tre av tre kamper. Bolivia, Panama og USA har alle måtte se seg slått av laget til Marcelo Bielsa. Napoli-backen Mathías Olivera scoret kampens eneste mål mot USA. 

Pellistri spilte hele kampen for Uruguay og startet på sedvanlig vis ute til høyre i lagets 4-2-3-1-formasjon. 22-åringen kom til et par avslutninger, uten å ha like mye påvirkning som i forrige kamp, der han leverte både mål og målgivende

United-aktuelle Manuel Ugarte spilte også. Han ble byttet ut med en skade etter 89 minutter, men bekreftet overfor uruguyansk presse etter kampen at det ikke var noe alvorlig. 

Uruguay leverte et svært overbevisende gruppespill. Ikke bare gikk de seirende ut av samtlige kamper, de scoret ni mål og slapp bare inn ett. Nå venter en ordentlig godbit i kvartfinalen. Pellistri og Uruguay møter Brasil, som havnet på 2. plass i gruppe D. 

Den kampen spilles natt til søndag norsk tid. 

Her er alle kvartfinalene i Copa America. Nasjonene i uthevet tekst har United-spillere i troppen. 

Argentina - Ecuador (Alejandro Garnacho, Lisandro Martínez)
Venezuela - Canada
Colombia - Panama
Uruguay - Brasil (Facundo Pellistri)

Powered by Labrador CMS