Facundo Pellistri etter en Uruguay-scoring i VM i 2022.

Pellistri jublet, Casemiro fortvilte

Uruguay 2-0 Brasil

Da fikk vi svaret: Casemiros ankelskade var ikke mer alvorlig enn at han fullførte hele kampen da Brasil røk i den søramerikanske VM-kvalifiseringen i natt.

Dermed burde han også være tilgjengelig for United når han returnerer til Manchester.

Samtidig ga natta nye spørsmål: Mot et Marcelo Bielsa-ledet Uruguay så slet Brasils kaptein og United-stjernen på den sentralt midtbanen. Han kom ikke i en posisjon hvor han kunne utnytte pasningsfoten sin, og fikk gult kort for en vill takling etter pause.

Rapportene etterpå tydet på at han var heldig som fikk fullføre kampen, i en kamp hvor det var 19 frispark, men null skudd på mål frem til 1-0-scoringen etter 42 minutter. Da dommeren blåste av hadde åtte spillere pådratt seg gule kort.

Facundo Pellistri returnerer imidlertid da mer fornøyd til Manchester, etter at han spilte 88 minutter av Uruguays første seier mot Brasil siden 2001.

Pellistri ser på Gabriel med ballen under nattas kamp.
SEIER MOT GABRIEL: Selv om Pellistri her ser på at Brasils stopper stanser ballen.

Han var ikke involvert i målene til Darwin Nunez eller Nicolas De La Cruz, men fikk positive tilbakemeldinger for sin innsats på høyrekanten.

Kampens overskrifter andre steder handler imidlertid om Neymar, som forlot banen med en mistenkt alvorlig skade.

Uruguay og Brasil har begge sju poeng og ligger på 2. og 3. plass så langt i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, mens Alejandro Garnachos Argentina har stukket av på topp etter fire strake seirer og 12 poeng. Garnacho var i natt igjen ubenyttet innbytter da de slo Peru 2-0 borte.