- Ønsker Rashford og Varane til Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Arsenal- og Manchester City-spilleren Bacary Sagna har uttalt seg om situasjonen i United og røper at han kan se for seg både Marcus Rashford og Raphaël Varane i Arsenal-drakt neste sesong. Han mener de vil være gode tilskudd for sin gamle klubb og er tydelig på hva han mener Sir Jim Ratcliffe burde gjøre med Erik ten Hag.

Om Marcus Rashford

Til tross for de økonomiske risikoene knyttet til prisen og Rashfords varierende prestasjoner denne sesongen, tror Sagna at Mikel Arteta kunne fått ham på rett spor igjen. Forrige sesong scoret Rashford 30 mål, mot sine åtte scoringer denne sesongen.

- Det ville være en risiko gitt den sannsynlige prisen og hans prestasjoner denne sesongen, men Arteta har erfaring med spillere han ser på som prosjekter.

- Jeg ville elsket å se Marcus Rashford i Arsenal. Jeg tror at hvis du la Rashford til Arsenals angrep, med hans hurtighet, ville Arsenal ødelegge motstanderne. Rashford er så rask. 

- Jeg tror Arsenal med Rashford ville gi klubben mer variasjon i angrepet, og jeg ville elsket å se Gabriel Jesus og Marcus Rashford på samme lag og presse med så mye intensitet. Det ville være en strålende signering, og jeg tror det er plass i troppen for en spiller med Rashfords ferdigheter fordi Gabriel Jesus ikke kan spille hver kamp, og Kai Havertz kan også spille i flere roller.

Nylig ble det kjent at United-spilleren ikke er en del av Gareth Southgates tropp til sommerens EM. Rashford ønsket troppen lykke til under mesterskapet, men annonserte også at han vil ta en pause fra sosiale medier for sin egen mentale helse.

- Det er ingen tvil om at Marcus Rashford er en fantastisk spiller. Folk har vært for harde mot ham. Noen ganger må folk huske at fotballspillere er mennesker og kan bli påvirket av hendelser utenfor banen og i deres personlige liv.

- Alle som ser på fotball vil si at Rashford ikke har vært på sitt ødeleggende beste denne sesongen. Vi kan alle se kvaliteten, potensialet. Han har evnen til å være en av de beste spillerne i verden.

- Denne sesongen har vært en utfordring for ham. Mentalt har han ikke vært på sitt beste, men når det skjer trenger du støtte og et godt miljø for å få deg tilbake til ditt beste nivå. Du trenger lagkameratene dine og treneren din til å løfte deg opp. Du trenger folk til å tro på deg. Stemningen i Manchester United har ikke vært god denne sesongen. Når man analyserer en spillers prestasjoner, må man se på det store bildet, og det har vært mange rapporterte problemer i klubben. Det var mange misfornøyde spillere, og treningsområdet var ikke et godt sted. Når ting går galt i fotballklubber, kan det være vanskelige å fikse.

- Rashford er ung. Jeg tror han vil komme godt overens med de andre spillerne i Arsenals tropp. Jeg tror han kunne hatt fantastisk kjemi med Gabriel Jesus. Jeg kan se de to spillerne klikke, presse hverandre og respektere hverandre. Jeg tror de kan utfylle hverandre veldig godt.

Om Erik ten Hag

Tross en tung sesong, løftet United FA-cup-trofeet etter en fantastisk prestasjon mot Manchester City i finalen på Wembley. Ten Hag har tatt laget til tre finaler.

- Jeg tror de sannsynligvis snakker med potensielle erstattere for Ten Hag akkurat nå. Hvis jeg var Jim Ratcliffe, ville jeg beholdt Erik ten Hag. 

- Når en klubb ansetter en ny manager, starter man på null igjen. Vil Manchester United fortsette å starte på nytt igjen og igjen? En ny manageransettelse fungerer ikke alltid – vi har sett det i klubben tidligere. Ting vil ikke nødvendigvis forbedre seg med ansettelsen av en ny manager.

- Kanskje det ville være bedre for Manchester United å begynne å bygge rundt ham. Klubben holder på å sette sammen en skikkelig infrastruktur når det gjelder støtte for manageren, og jeg tror ikke Ten Hag har hatt den stabiliteten siden han tok over klubben.

- Han kom til klubben da de var i en gjenoppbyggingsfase, og de er fortsatt på den reisen. Erik ten Hag er ikke en magiker. Han kan ikke forvandle Manchester United til den vinneren maskinen klubben var under Sir Alex Ferguson ved å knipse med fingrene.

Om Raphaël Varane

Raphaël Varanes kontrakt med Manchester United går ut ved slutten av måneden. Som en tidligere lagkamerat fra det franske landslaget, beskriver Sagna Varane som en fantastisk spiller med mye å tilby. 

- Selvfølgelig ville Raphaël Varane vært en god tillegg for en ledende Premier League-klubb fordi han er en toppspiller. Han har så mye erfaring og har vunnet så mange trofeer i løpet av karrieren.

Raphaël Varane applauderer fansen etter United-Newcastle, 15. mai 2024, etter at det var annonsert at han forlater klubben.

- Jeg spilte med ham for Frankrike. Han er en fantastisk spiller med mye å tilby fordi han bare er 31 år. Jeg tror faktisk han ville vært en strålende signering for Arsenal.

- Som et tillegg til Arsenals tropp tror jeg han ville vært perfekt. Han ville vært perfekt dekning for enten William Saliba eller Gabriel og kunne trådt inn i laget når noen av disse spillerne trengte hvile eller om de skulle bli skadet. Arsenal trenger litt mer kvalitet i reserve i sentralforsvaret, og Varane ville vært en fantastisk tillegg.

Powered by Labrador CMS