Leny Yoro

Onsdagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Onsdag 12. juni

19.55: Lille presenterte onsdag Bruno Génésio som sin nye manager. På pressekonferansen i forbindelse med manageransettelsen kom også klubbpresidenten i fokus. For ifølge GFFN kunne klubbpresidenten bekrefte at Jonathan David og Leny Yoro, som begge har vært koblet til United i denne spalten den siste tiden, vil få lov til å forlate klubben i sommer dersom prisen er god nok. 

19.20:  Med Erik ten Hags fremtid avgjort er også Jadon Sanchos United-fremtid langt på vei avgjort. For United, som er ganske presset på overgangsmarkedet, vil en overgang for Sancho gi større handlingsrom med tanke på innkommende spillere. Ifølge Times er salg av Jadon Sancho og Mason Greenwood viktige for å styrke klubben økonomisk og komme i posisjon for å kunne hente inn spillere.

12.45: Tyske Bild (gjengitt av Sport Witness) skriver at Manchester United er en av flere klubber som er interessert i Hoffenheim-spissen Maximilian Beier. 21-åringen, som skal ha en utkjøpsklausul på 32,5 millioner euro, skal også være ønsket av Liverpool, Nottingham Forest, Brentford og Bayer Leverkusen.

Maximilian Beier.

09.34: Vi skrev om det i går, men vi kan ta med at det nå er bekreftet at Benjamin Sesko har signert ny RB Leipzig-kontrakt.

Den nye kontrakten går ut i 2029, så det er snakk om en langtidskontrakt – men som vi nevnte i går, så skrev Fabrizio Romano at Sesko og RB Leipzig inngår en «gentlemans agreement» vedrørende en fremtidig overgang.

07.55: Gianluca Di Marzio melder at Juventus står klare til å komme med et bud på 30 millioner euro, pluss bonuser, for Mason Greenwood, og at klubben allerede har kommet til enighet med angrepsspilleren. Manchester United skal imidlertid ønske 50 millioner euro, så vi får i så fall se om klubbene kan bli enige. 

Tirsdag 11. juni

21.37: Simon Jones i Daily Mail skriver at Juventus fortsatt er interesserte i Jadon Sancho. United skal ifølge avisa ha fått flere tilnærminger om Sancho, mest fra Tyskland og Italia, men det er fortsatt uklart om noen vil gå med på å betale det United krever.

20.56: Sport Witness har videreformidlet en rapport fra Correio da Manhã om at Sporting-hovedtrener Rúben Amorim ser på midtbanespiller Morten Hjulmand (24) som helt avgjørende for troppen, og har gitt tydelig beskjed til Sporting-ledelsen om at dansken må beholdes i klubben. Spilleren selv skal ifølge avisa ha et ønske om å spille i Premier League. 

United, Tottenham og Barcelona nevnes som de mest interesserte klubbene. Hjulmand har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro (67,5 millioner pund i nåværende kurs), og det er lite som tyder på at noen klubb kommer til å ønske å betale en slik sum.

Morten Hjulmand.

20.01: Ikke akkurat den beste kilden, men Alex Crook i talkSPORT skriver at United er motvillige til å betale det Everton krever for Jarrad Branthwaite. Everton skal ha verdsatt den imponerende 21-åringen til over 70 millioner pund, men Sir Jim Ratcliffe skal være fast bestemt på at United ikke skal tvinges til å betale altfor høye summer slik som har skjedd tidligere. 

Ratcliffe tror angivelig også at United i praksis er alene i kampen om Branthwaite, til tross for en påstått Real Madrid-interesse, slik at prisen ikke skal kunne presses opp av en budkrig med andre klubber.

17.57: Mer Joshua Zirkzee – men også noen andre navn. Rob Dawson i ESPN skriver om noen av spissalternativene United har utenom Benjamin Sesko, som altså skal ha bestemt seg for å signere en ny kontrakt med RB Leipzig.

Ivan Toney (Brentford), Jonathan David (Lille) og nevnte Joshua Zirkzee (Bologna) er alle på lista over mulige overgangsmål, ifølge Dawson.

Han skriver videre at Toney og David er spesielt interessante for Uniteds del siden de begge har kontrakter som går ut sommeren 2025.

Jonathan David (Canada) og Reo Hatate (Japan). Landslagskamp, 13. oktober 2023.
Jonathan David.

16.00: Sky Sports hevder at Manchester United nå har Bologna-spissen Joshua Zirkzee øverst på listen sin. Det melder kanalen bare timer etter at Benjamin Sesko ikke lenger er aktuell for en overgang (se rykteoppdatering kl. 10.30). 

23 år gamle Zirkzee, som storspilte for et Bologna-lag som kvalifiserte seg til Champions League denne sesongen, er også på radaren til AC Milan og Arsenal. Spissen, som scoret 11 Serie A-mål denne sesongen, har angivelig en utkjøpsklausul på 34 millioner pund 

14.45: Sky Sports-journalist Florian Plettenberg skriver at Bayern München vurderer å selge midtstopperen Matthijs de Ligt i sommer. 

Plettenberg beskriver det som «en overraskende beslutning»,  men årsaken skal være at Bayern trenger midlene et De Ligt-salg ville frigjort. Ingen konkrete beilere har blitt nevnt, men Manchester United har vært en av flere klubber som har vært interessert i den 24 år gamle nederlenderen tidligere. 

10.30: Mer fra Fabrizio Romano: Journalisten melder at Benjamin Sesko blir værende i RB Leipzig neste sesong.

Den slovenske spissen har vært på radaren til flere klubber, deriblant Manchester United, men nå skal Sesko ha bestemt seg for å skrive under på en ny kontrakt og fortsette i Bundesliga-klubben.

Romano skriver at Sesko og RB Leipzig inngår en «gentlemans agreement» vedrørende en fremtidig overgang. 

08.06: Overgangsjournalisten Fabrizio Romano melder at Omari Forson er så godt som klar for Serie A-klubben Monza. 

Det var for en uke siden nettopp Romano rapporterte at Forson, som er på utgående kontrakt, kom til å forlate United gratis i slutten av juni. Siden har United tilbydd unggutten en ny kontrakt, men nå ser det altså ut til at Forson flytter til Nord-Italia. 

19-åringen, som ble hentet fra ungdomslaget til Tottenham i 2019,  fikk totalt syv kamper for United, alle denne sesongen. 

Mandag 10. juni

18.50: Spanske SPORT skriver at Barcelona fortsatt er interessert i å signere Mason Greenwood under sommerens overgangsvindu. Greenwood forventes å bli solgt permanent av United denne sommeren etter at han tilbrakte 2023/24-sesongen på lån hos Getafe. Det hevdes at Barcelona aldri har forlatt kampen om United-spilleren, tross rykter om at de skal ha lagt ham fra seg. 

18.40: Ifølge en rapport fra portugisiske Record, har Joao Neves avvist en ny kontrakt med Benfica. 

United har vært sterkt koblet til å signere 19-åringen de siste månedene, men fikk angivelig et bud på £51 millioner avslått forrige uke. 

12.24: Kaveh Solhekol omtaler Bayerns avslutte bud på Fulhams João Palhinha (Bayern skal ha lagt inn et bud på 30 millioner pund, mens Fulham angivelig verdsetter 28-åringen til det dobbelte), og legger til at Barcelona og Manchester United også er interesserte i den defensive midtbanespilleren.

11.31: Vi nevnte i gårsdagens ryktespalte at tyrkiske Fanatik meldte om Galatasaray-interesse for Scott McTominay og Aaron Wan-Bissaka, og i dag skriver Istanbul-avisa Milliyet (her gjengitt på engelsk av Sport Witness) at det skal ha blitt lagt inn et bud på 25 millioner euro (21,1 millioner pund i nåværende kurs) for duoen, og at Galatasaray nå venter på en respons fra United.

En slik sum vil nok neppe gjøre United spesielt lystne på å selge, og når det gjelder McTominay er ikke United under noe press for å selge med tanke på at det er en forlengelsesopsjon i kontrakten hans (som uten bruk av forlengelsesopsjonen vil gå ut neste sommer, samtidig som Wan-Bissakas kontrakt). 

09.29: Fabrizio Romano skriver – som BBC gjorde i går – at United planlegger å selge Jadon Sancho i sommer uavhengig av hvem som er manager, og som BBC skriver han også om en mulig pris på 40 millioner pund.  D

Planen skal nå være å gå inn i konkrete samtaler med Sancho om å finne en løsning.

Dortmund er interesserte, og Sancho ønsker seg dit, men 40 millioner pund kan være for dyrt for Dortmund, skriver Romano, og United føler også at det kan være en mulighet å få solgt Sancho til andre steder i Europa for rundt den summen. Den italienske journalisten mener at det kan være verdt å følge med på Sancho-saken de neste dagene.

Romano gjentar også at planen er å selge Mason Greenwood.

09.02: Christian Eriksen har fortsatt ett år igjen av United-kontrakten, men danskens fremtid i klubben virker noe usikker på grunn av manglende spilletid. 

I et intervju med Bold.dk gjør Eriksen det uansett klart at Saudi-Arabia er helt uaktuelt for ham, i motsetning til for mange andre.

32-åringen sier nemlig i intervjuet at han har gitt beskjed til agenten om at han ikke ønsker å få vite noe om de tilbudene, og svarer et kontant nei på et oppfølgingsspørsmål om han ser for seg at det kan skje i fremtiden.

– Jeg forstår godt at det kan være vanskelig å si nei når man ser på hvor mye penger som er involvert, men prøver bare å unngå det helt slik at jeg ikke får vite hvor mye det kan være. Jeg skal ikke ned dit.

Powered by Labrador CMS