Neville vil se Mainoo foran Liverpool-spiller: – Ikke i tvil om at han kan takle anledningen

Publisert Sist oppdatert

Kobbie Mainoo kom inn som innbytter i Englands åpningskamp mot Serbia som endte med 1-0-seier.

Torsdag venter en om ikke enda tøffere kamp når Danmark står for tur, og da ønsker Gary Neville å se Uniteds midtbanejuvel fra start.

Helst foran Liverpools Trent Alexander-Arnold, som ikke hadde en spesielt god kamp mot Serbia.

– For balansens skyld kan det kreves at Alexander-Arnold må bli ofret på midtbanen for Kobbie Mainoo. Alle gode lag har en spiller som kan motta ballen, sette rytmen og kontrollere en kamp. Jeg elsker Bellingham, Rice og Alexander-Arnold, de er alle fantastiske spillere, men jeg er ikke overbevist om at den nåværende midtbanetreeren kan gjøre det.

– Med Mainoo på midtbanen er det en annen dynamikk der som vil hjelpe laget. Hvis Mainoo er på midtbanen, vil det tillate Rice å ta de løpene framover minst to eller tre ganger i løpet av kampen. Det kan virkelig være en trussel for England.

Neville vil se Mainoo fra start for England.

Etter å ha vært ute med skade de første månedene av sesongen, tok Mainoo både United og Premier League med storm, og tross sin unge alder tror Neville at 19-åringen er moden og klar for den største internasjonale scenen.

– Å spille Mainoo kan også være en risiko, han har ikke den erfaringen over flere sesonger med å spille i en så sentral posisjon. 

– Men de første tre kampene Mainoo startet for United var borte på Goodison Park, St James' Park og Anfield. Jeg husker jeg tenkte at ikke bare kunne han spille og håndtere ballen, men temperamentet hans var også enestående.

– Han var banens beste i FA-cupfinalen, og det er har vært tider hvor det har gått ganske dårlig for United og han og Bruno Fernandes har vært de eneste til å vise ro i vanskelig øyeblikk. Jeg er ikke i tvil om at han kan takle anledningen.

Powered by Labrador CMS