Neppe tilbake før neste sesong

Venstrebacken har ikke spilt et eneste minutt denne sesongen, og kommer neppe til å gjøre det heller. 

Publisert

Tyrell Malacia var den første spilleren som ble hentet til United under Erik ten Hag, da venstrebacken kom fra Feyenoord. 

Selv om det var ventet at Malacia ville få begrenset med spilletid ettersom konkurrenten om en plass på venstrebacken het Luke Shaw, spilte 24-åringen hele 39 kamper sist sesong og 22 av dem kom i ligaen. 

I sommer måtte imidlertid Malacia under kniven for å operere menisken, og det har ført til stadige tilbakeslag, et sammenhengende skademareitt og ikke et eneste minutt på banen. 

Tyrell Malacia ble raskt en populær spiller blant United-fansen takket være det uredde backspillet og det karakteristiske smilet.

The Athletic skriver at det nå ikke forventes at Malacia er tilbake til en tellende kamp før til starten av neste sesong, og har i en lengre artikkel beskrevet skademarerittet den unge nederlenderen har hatt. 

Sist sommer ble det bestemt at Malacias vonde kne burde opereres, og United foreslo en kirurg i London som klubben stolte på. 

Malacia selv ønsket at en nederlandsk kirurg skulle stå for operasjonen, noe United gikk med på det. Venstrebacken var tilbake i trening i høst, men det ble raskt konstatert at operasjonen bare hadde vært delvis vellykket og at Malacia trengte en ny operasjon. 

Rehabiliteringen har gått mye tregere enn antatt. Den venstre backplassen har vært et mareritt denne sesongen for Erik ten Hag ettersom Luke Shaw også har trøblet fælt med skader. 

Ten Hag har blitt nødt til å starte hele 22 kamper denne sesongen med en omskolert eller midlertidig venstreback, og Sergio Reguilons utlån fra Tottenham ble terminert i januar da Ten Hag trodde at han ville få både Shaw og Malacia tilbake fra skader. 

Denne våren er det liten tvil om at spanjolen ville vært en nyttig spiller å ha i stallen. 

Tyrell Malacia trøblet med kneet og spilte flere kamper med smerter før det ble bestemt at venstrebacken skulle opereres. Her er Malacia i aksjon mot Fulham i den siste ligakampen forrige sesong, hans foreløpig siste United-kamp.

Malacia skal ha gjennomført mye av rehabiliteringen i Barcelona og hjemme i Nederland, men skal nå følges opp tettere av Manchester United på Carrington. 24-åringen skal imidlertid også fortsette å benytte seg av de samme medisinske facilitetene i Barcelona og Nederland som han har brukt frem til nå. 

Det vil sannsynligvis gå ytterligere noen uker før Malacia igjen kan være aktuell for fellestreninger med resten av troppen og håpet er at han kan slutte seg til Uniteds pre-season-forberedelser for fullt.

Powered by Labrador CMS