Naalsund med målgivende pasning i EM-kvalifiseringen

Flere av Uniteds spillere er i aksjon i landskamper i kveld.

Norge 4-0 Finland

Lisa Fjeldstad Naalsund har imponert stort for United i det siste, og har også blitt nominert til prisen som månedens beste spiller i ligaen, men av en eller annen grunn har hun ofte havnet på benken for landslaget.

Fredag var hun igjen på benken fra start da EM-kvalifiseringen startet med en hjemmekamp mot Finland, men Naalsund kom inn for ex-red Vilde Bøe Risa i kampens 63. minutt, på stillingen 2-0 til Norge (etter mål fra Celin Bizet Ildhusøy og Sophie Román Haug).

Etter at Thea Bjelde hadde økt til 3-0, så slo Naalsund til noen minutter senere. Hun gikk på et meget godt løp nedover høyresiden, og slo perfekt inn til Elisabeth Terland, og Brighton-spilleren satte ballen i mål til 4-0 – som også ble sluttresultatet.

En god start for Norge, altså, som får enda tøffere motstand på tirsdag, for da er det bortekamp mot Nederland (uten Jackie Groenen i troppen for anledningen). De er nok revansjesugne etter å ha tapt i Italia i kveld.

England 1-1 Sverige

Foran godt over 60 000 tilskuere på Wembley ble det et noe skuffende uavgjortresultat for England mot Sverige.

Ex-red Alessia Russo scoret for England, før Barcelonas Fridolina Rolfo stanget inn utligningen.

Mary Earps stod i mål hele kampen for England, mens United-utlånte Grace Clinton startet på midtbanen. Clinton ble i det 57. minutt erstattet av Ella Toone

Millie Turner var ubenyttet reserve.

England møter Irland på bortebane tirsdag kveld.

Earps holdt ikke nullen denne gangen. Bildet er fra en annen landskamp.

Frankrike 1-0 Irland

Det ble et hederlig tap, men likefullt et tap, for Irland på bortebane mot Frankrike.

Aoife Mannion spilte bortimot hele kampen (hun ble byttet ut like før slutt) for irene, og fikk med andre ord mer verdifull spilletid etter å ha returnert fra skade.

Melvine Malard er ikke i Frankrikes tropp, og ex-red Estelle Cascarino var ubenyttet reserve.

Irlands neste kamp er, som nevnt over, på hjemmebane mot England på tirsdag.

Wales 4-0 Kroatia

Hayley Ladd og Gemma Evans spilte hele kampen da Wales startet EM-kvalifiseringen med en 4-0-seier mot Kroatia fredag kveld.

De spilte i forsvaret, og var ikke involvert i noen av målene, men var nok godt fornøyde med både å holde nullen og tre poeng.

Den 17 år gamle United-spilleren Mayzee Davies var på benken hele kampen. Hun er i sin andre A-landslagstropp, men har foreløpig ikke fått debuten sin.

Neste kamp er borte mot Kosovo på tirsdag.

PS: Lucía García var ubenyttet reserve i Spanias 7-0-seier borte mot Belgia.