- Med hans skadehistorikk kunne vi ikke ta noen sjanser

Publisert Sist oppdatert

Tre poeng på en middels minus dag.

Første borteseier mot et topp ni lag under Erik ten Hag.

Håpet om topp fire er fornyet, men ikke alt var rosenrødt selv etter Scott McTominays dramatiske vinnermål i det 86. minutt på Villa Park.

Luke Shaw måtte i pausen kaste inn håndkleet med en ny skade, noe som gjør at United på to kamper har mistet to av sine viktigste forsvarsbrikker iløpet av to kamper.

Da Erik ten Hag møtte pressen etter kamp ble alvorligheten av Shaw sin skade heldigvis dysset noe ned.

- Han klaget på at han hadde smerter og vi kan ikke ta noen sjanser med ham siden han har hatt mye skader i det siste. De neste dagene vil gi oss flere svar, men det er absolutt ingen fordel å miste ham. Alle kjenner til min filosofi om at jeg ønsker venstrefotede spillere på venstre back og som venstre stopper. Nå må vi gjøre kompromisser på det og det er ikke til vår fordel.

Se høydepunktene fra den dramatiske borteseieren på Villa Park:

Mentaliteten avgjorde

Med de tre poengene med på bussen hjem til Manchester søndag kveld var det likevel en fornøyd Erik ten Hag, som tok seg uvanlig god tid sammen med Sky Sports reporter på Villa Park. 

- Dette var en utrolig viktig seier for oss. Vi har kommet oss nærmere (lagene foran) og det var målet i dag. Måten vi gjorde det på var også noe jeg virkelig likte, sa Ten Hag smilende til Sky Sports. Spesielt de første tjue minuttene, da kontrollerte vi kampen. På 1-1 måtte vi kjempe oss tilbake i kampen og jeg er virkelig fornøyd med prestasjonen.

- På 1-1 så må man alltid seg hvordan kampen utarter seg og jeg synes det var en høyintensitetskamp og man kunne se at det var mange spillere som var helt tomme mot slutten av kampen. Det var så åpent og det kunne gått begge veier, men vi viste mentaliteten og karakteren til å vinne kampen. Innbytterne hadde stor innvirkning på resultatet.

Ten Hag traff godt på byttene, selv om det sikkert var flere som reiste øyenbrynene da nederlenderen tok ut Marcus Rashford og satte inn Scott McTominay etter 73 minutter. 

Scott McTominay har akkurat gitt United ledelsen mot Villa og feirer scoring.
HELTEN: Scott McTominay kom inn som innbytter og avgjorde kampen.

Grepet gjorde at Garnacho ble flyttet over til venstre og Fernandes ble en mer flytende spiller ute til høyre noe som til slutt var med å skape rom for Dalot som slo det avgjørende innlegget til McTominay.

- Scott (McTominay) er god. Han er der at han kan score mye mål. Han kommer alltid i de riktige posisjonene til å score. Vi var i problemer og det var som en tenniskamp. Vi hadde problemer med kontringene. Vi visste at Scott kunne komme inn i boks og kan score mål i situasjoner som det.

Spillerne vil angripe

I intervjuet før kamp var ten Hag opptatt av at laget måtte vært godt organisert og det var også tilfellet i første delen av kampen, noe nederlenderen ga uttrykk for at han var fornøyd med.

- Den defensive organiseringen vår var veldig god i første del av kampen og vi hadde øyeblikk hvor vi hadde kontroll med ballen i laget, men med en gang vi scoret så endret tankegangen seg. Man må likevel holde seg til planen. 

Manageren snakker nok da om at United lot Aston Villa overta mye av initiativet i kampen og kjørte kampen frem til de fikk sin utlikning.

- Man kan gjøre slik på slutten av kamper, sa Ten Hag før han fortsatte, men når vi dikterer kampen de første tjue minuttene så er vi nødt til å fortsette med det når det har funket frem til det.

Akkurat det legger Ten Hag på at spillerne ønsker å jakte mål.

- Spillerne ønsker alltid å score flere mål fordi de er offensive, men i noen situasjoner hadde det vært bedre å holde på ballen, å dra motstanderen ut av posisjon. Derfor var det viktig å få inn en ekstra midtbanespiller.

- En fantastisk spiller

Etter at Ten Hag var ferdig med TV-intervjuene gikk han videre på pressekonferansen og pratet også her om prestasjonene og hyllet begge de to spillerne som stod bak den avgjørende scoringen og ting tyder nok på at også en viss portugiser har tatt et stort steg i retning å ha gjort plassen på høyreback til sin egen.

HYLLES AV SJEFEN: Diogo Dalot

- Alle spillere får kritikk, men han (Diogo Dalot) er en fantastisk spiller som er i rivende utvikling. Han kan spille i så mange posisjoner og han har utviklet spillet sitt spesielt når det gjelder innlegg. Han kan score og han utvikler seg også defensivt. Jeg er veldig fornøyd med han.

- Man må hylle en spiller som Scott. Han er en superinnbytter, men han kan også starte kamper. Han er et eksempel til etterfølgelse for mange spillere der ute i disse dager. Det er ikke lengre mange spillere som er klare for hvert minutt de får på banen. Scott derimot er alltid klar til å komme inn og gjøre en forskjell. Det har vi fått et nytt eksempel på i dag.

Powered by Labrador CMS