McTominay avliver spissmyte

Uniteds toppscorer Scott McTominay forbereder seg på å gjøre livet surt for Bournemouth. Samtidig avliver 27-åringen en seiglivet myte om målteften hans.  

Publisert

I sommer var Scott McTominay linket til både West Ham og tirsdagens Champions League-motstander Bayern München, og United var villige til å lytte til bud på midtbanespilleren. 

Nå er McTominay et av de faste innslagene på Ten Hags lag, og 27-åringen er Unites toppscorer denne sesongen med seks nettkjenninger. 

I tillegg har McTominay vært i fyr og flamme for Skottland med syv mål på ti kamper i kalenderåret 2023. 

McTominay besørget blant annet begge målene i EM-kvalifiseringen mot Spania der skottene vant 2-0 på Hampden Park. 

Spilte der bare to ganger

Det har ført til at magasinet FourFourTwo har kåret McTominay til «årets internasjonale målscorer». 

I intervjuet med magasinet benytter McTominay anledningen til å avlive en seiglivet myte om at han spilte spiss som akademispiller, og at det er det som er grunnen til at scoringene nå tikker inn på målkontoen. 

SUKSESS: Scott McTominay har hatt en solid sesong selv om det har gått i bølgedaler for United.
SUKSESS: Scott McTominay har hatt en solid sesong selv om det har gått i bølgedaler for United.

- Det er bare en myte at jeg spilte spiss, men det er morsomt å lese. Jeg tror jeg spilte spiss i to aldersbestemte kamper og det var for å hjelpe laget som manglet spillere. Det gjør meg ikke til en spiss, på samme måte som jeg ikke er en  midtstopper fordi jeg har spilt noen kamper der for Skottland, sier McTominay. 

McTominay besørget begge målene da United vartet opp med årsbeste mot Chelsea i midtuken og vant 2-1. 

McTominay besørget også begge målene i den dramatiske 2-1-seieren mot Brentford. Midtbanespilleren kom inn med bare tre minutter igjen av ordinær tid på stillingen 0-1, men to scoringer på overtid sørget for at både United-fansen og McTominay var i himmelen. McTominay fulgte opp med ny scoring i kampen etter borte mot Sheffield United og har siden vært fast på laget. 

- Tenkte kun på å løpe sokkene av meg

- Det ville vært løgn å si at jeg tenkte at jeg ville score to mål mot Brentford. Alt jeg tenkte var at jeg ønsket å utrette en forskjell og hjelpe laget. Jeg sa til meg selv: «Ok, nå går du på banen for å løpe sokkene av deg». Den andre scoringen var en ut av deg selv-opplevelse, en av de beste følelsene jeg har hatt noen gang, forklarer McTominay. 

ELLEVILL JUBEL: United-spillerne feirer McTominays sene vinnermål mot Brentford
ELLEVILL JUBEL: United-spillerne feirer McTominays sene vinnermål mot Brentford

Flere journalister kalte McTominays sesong en vakker renessanse etter onsdagens Chelsea-kamp. 27-åringen kunne blitt solgt i sommer, men fremstår nå som en av de viktigste spillerne for Ten Hag etter varierende prestasjoner i Ten Hags solide debutsesong som United-manager. 

McTominey innrømmer at han ikke spilte så mye som han selv ønsket sist sesong, men sier det ga ham inspirasjon til å jobbe hardere. 

- Jeg kunne senket skuldrene og tenkt at det ikke var så mye press på meg, men jeg tenkte helt annerledes. Jeg tror ikke folk skjønner hvor hardt vi jobber for å nå målene våre. Jeg jobber eksepsjonelt hardt i gymmen, men heldigvis er jeg en av dem som trives godt med det, men det handler også om riktig kosthold og nok søvn. Jeg legger min stolthet i å være meget disiplinert, sier McTominay. 

Powered by Labrador CMS