ADVARER MOT HODESKADER:

Måtte stå over kamp denne sesongen med hjernerystelse

Publisert Sist oppdatert

I et større intervju med franske L'Équipe har Raphaël Varane åpnet opp om hodeskader i fotballen og hvordan det har påvirket ham både på og utenfor banen.

Både i VM-kvartfinalen mot Tyskland i 2014 og den ene Champions League-åttedelsfinalen med Real Madrid mot Manchester City i 2020, slet franskmannen med hjerterystelse bare noen dager før.

Begge kampene omtaler han som blant hans verste i sin karriere.

Også denne sesongen har 30-åringen opplevd symptomer på hjernerystelse, som blant annet har gjort at han har måttet stå over en kamp.

– Tidligere denne sesongen headet jeg ballen gjentatte ganger i løpet av en kamp, og følte meg unormalt sliten de påfølgende dagene, i tillegg til å ha noe øyeutmattelse.

– Jeg sa det til staben som sterkt anbefalte meg om ikke å spille, og jeg tok en test som gjorde at jeg mistet den neste kampen.

Varane mener det er en mangel på åpenhet rundt hodeskader i fotball, og oppfordrer om å melde fra så fort det oppstår symptomer.

– Å gjenkjenne og behandle hjernerystelser på riktig måte er en stor utfordring. Dette er et ekte helseproblem, det kan til og med være livstruende, sier Varane.

Powered by Labrador CMS